Menu

Jack Tretton otthagyja a SCEA-t: “a PS3-mal hibáztunk, a PS4 a megváltás”

Néha muszáj beismerni, hogy hibáztunk, elvégre emberből vagyunk. Jack Tretton SCEA feje is elismerte, hogy a PlayStation 3-mal rengeteg hibát követtek el. Tretton ezt akkor mondta, amikor bejelentette: otthagyja a SCEA-at miután 2006 óta az elnöke és CEO-ja volt a Sony Computer Entertainment America-nak.

PS4PRO.eu_PlayStation_4_News_PlayStation_4_Reviews_Last_Guardian6_Jack_Tretton2

Hogy a PlayStation brand életében mennyire meghatározó egyéniség volt, elég arra gondolnunk, hogy 1995-ben a ő alapította a PalyStationt kisebb csapatával együtt! Szóval nem egyszerűen egy „régi motorosról”, hanem igazi alapító matuzsálemről beszélünk az 53 éves férfinál.

Tretton számára egyébként a PlayStation 4 igazi „megváltás” volt, hiszen a PS4 sikere most elhomályosítja a PS3 bukdácsolását és saját bukdácsoló karrierje is helyrerázódott. Mégis, most úgy gondolja, hogy „a csúcson kell abbahagyni”, és ezt nyilatkozta a GamesIndustry.biz-nek is a nekik leadott interjújában.

„A legnehezebb, azt hiszem, az volt, hogy magát a PlayStation 3-at és a Blu-ray technológiát is megalapozzuk. Szerencsére a PlayStation 4-nél nem voltak ilyen problémák. Azáltal, hogy a PS4-nél ennyire helyén van minden, megtehetem azt, hogy nyugodt lelkiismerettel és sikeresen hagyjam ott az elnöki széket.”

Az interjú további részleteit itt olvashatjátok. Mi mindenesetre csak gratulálni tudunk Trettonnak, hiszen a PlayStationnal egy erős és népszerű márkát alkotott, amely majdnem húsz éve itt van velünk, reméljük, a helyére kerülő Shawn Layden ott folytatja majd, ahol Tretton abbahagyta.

Tretton a jövőben független tanácsadóként dolgozik majd.

Forrás: GameIndustry.biz

Spread the love

theGeek TV

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu