Jack Tretton otthagyja a SCEA-t: „a PS3-mal hibáztunk, a PS4 a megváltás”

Néha muszáj beismerni, hogy hibáztunk, elvégre emberből vagyunk. Jack Tretton SCEA feje is elismerte, hogy a PlayStation 3-mal rengeteg hibát követtek el. Tretton ezt akkor mondta, amikor bejelentette: otthagyja a SCEA-at miután 2006 óta az elnöke és CEO-ja volt a Sony Computer Entertainment America-nak.

PS4PRO.eu_PlayStation_4_News_PlayStation_4_Reviews_Last_Guardian6_Jack_Tretton2

Hogy a PlayStation brand életében mennyire meghatározó egyéniség volt, elég arra gondolnunk, hogy 1995-ben a ő alapította a PalyStationt kisebb csapatával együtt! Szóval nem egyszerűen egy „régi motorosról”, hanem igazi alapító matuzsálemről beszélünk az 53 éves férfinál.

Tretton számára egyébként a PlayStation 4 igazi „megváltás” volt, hiszen a PS4 sikere most elhomályosítja a PS3 bukdácsolását és saját bukdácsoló karrierje is helyrerázódott. Mégis, most úgy gondolja, hogy „a csúcson kell abbahagyni”, és ezt nyilatkozta a GamesIndustry.biz-nek is a nekik leadott interjújában.

„A legnehezebb, azt hiszem, az volt, hogy magát a PlayStation 3-at és a Blu-ray technológiát is megalapozzuk. Szerencsére a PlayStation 4-nél nem voltak ilyen problémák. Azáltal, hogy a PS4-nél ennyire helyén van minden, megtehetem azt, hogy nyugodt lelkiismerettel és sikeresen hagyjam ott az elnöki széket.”

Az interjú további részleteit itt olvashatjátok. Mi mindenesetre csak gratulálni tudunk Trettonnak, hiszen a PlayStationnal egy erős és népszerű márkát alkotott, amely majdnem húsz éve itt van velünk, reméljük, a helyére kerülő Shawn Layden ott folytatja majd, ahol Tretton abbahagyta.

Tretton a jövőben független tanácsadóként dolgozik majd.

Forrás: GameIndustry.biz

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu