A Square Enix bejelentette a Final Fantasy Type-0 PlayStation 4 verzióját

Úgy tűnik, hogy a PlayStation 4 felhasználók végre kapnak egy újabb RPG-t a közeljövőben. A Square Enix bejelentette, hogy a Final Fantasy Type-0 már készül PS4-re. Sajnos semmi egyebet sem osztottak meg megjelenés tekintetében, bár mivel egy létező játék portjáról van szó, amely PSP-re (a Sony előző generációs handheldjére) már megjelent, ilyen túlzottan sok meló nem lesz majd portolni, hacsak nem fogják az egész játékot teljesen „újramasterelni”. (Amely többek között totálisan átdolgozott grafikát jelent, mint a Final Fantasy X esetében is.)

A Final Fantasy Type-0 egyébként egy akció-szerepjáték, amely a Class Zero csapatának kalandjait dolgozza fel, amely egy mágikus akadémia tanulóiból áll. A tanulók azt a feladatot kapják, hogy a Milites Empire uralmát döntsék meg, amely úgy döntött, hogy mindent és mindenkit letarol.

A játék egyébként nem követ semmilyen hagyományos, régebbi Final Fantasy sztorivonalat, hanem a „Nova Crystallis”-hoz kötődő eseményekhez tartozik, amely a Final Fantasy 13, a 13-2 és a Final Fantasy XV részét is alkotja. Nem az a bődületes nagy RPG, amire várunk, de addig, amíg a nagyágyúk meg nem érkeznek, egy kis „pótlást” nyújthat a JRPG-k rajongóinak. A fenti játékmenet videó a PSP verzióból való.

PS4PRO.EU_PlayStation4_News_PlayStation4_Reviews_Final_Fantasy_Typo_0_3b

Nem volt egyébként botránytól sem mentes a Sony saját Final Fantasy Type-0 bejelentése, ugyanis PS Vitára is ígérték a játékot, amelyről utólag kiderült, hogy tévedés, lévén csak PS4-en lát majd napvilágot. Mivel ugye PSP-re jelent meg Japánban az előző verzió, elvileg még logikus is lenne, hogy Vitára is megkapjuk. Mindenesetre az a tény, hogy a Vitára való bejelentést visszavonták, óriási felhördülést okozott a PS Vita tulajok részéről, amelynek a Kotaku honlapján alaposan hangot is adtak.

PS4PRO.EU_PlayStation4_News_PlayStation4_Reviews_Final_Fantasy_Typo_0_6

Ha teljesen őszinték akarunk lenni, a Vita tulajok részéről azért nem egészen indokolt ez a felhördülés, hiszen nemrég jelent meg a kiváló Soul Sacrifice (melynek tesztjét itt olvashatjátok) még márciusban Final Fantasy X X-2 remastered kiadás, pár napja pedig a Destiny of Spirits, amely egy free-to-play online stratégiai elemekkel fűszerezett, körökre osztott MMO. Őszintén szólva nekem még időm sincs, hogy ennyi remek Vitás JRPG-vel és akció-RPG-vel játsszak.

Mindenesetre a játék legalább PS4-re érkezik, szóval inkább ennek örüljünk.

PS4PRO.EU_PlayStation4_News_PlayStation4_Reviews_Final_Fantasy_Typo_0_7

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV