Kiszivárogtak az első amerikai árak a PlayStation Now-ról – nem túl olcsó…

Biztosan sokan hallottatok már a PlayStation Now-ról, a Sony új game streaming szolgáltatásáról, amelynek köszönhetően a felhasználók a PS4/PS3/PS Vita játékaikat PS4/PS3/PS Vita, vagy más eszközökre tudják majd keresztbe-kasul streamelni. Lényegben a Sony ezzel a szolgáltatással oldja meg a PS4 PS3 felé visszafelé kompatibilitását is, de ugyanakkor még érdekesebb, hogy így PS3 játékokat tengernyi más eszközön is futtathatunk a jövőben. Ez mind szép és jó, azonban ez a szolgáltatás persze nem ingyenes, és ha hinni lehet a PS4Daily.com forrásainak olyan nagyon olcsónak sem lesz mondható.

Az amerikai források szerint a legalacsonyabb ár, ami szóba jöhet $2.99, de az árak akár $29.99-ig is felmehetnek. Ráadásul ezért nem is „kapjuk meg” örökbe a streamelés jogát, hiszen a jelenlegi tervek szerint 4 órától 90 napig terjedhet az az időszak, amíg egy játékot streamelhetünk. Fontos még megjegyezni, hogy az árak az adott játék kiadójától és nem a Sony-tól függenek, illetve igen nagy lesz a szórás köztük.

ps4pro.eu_playstation4_news_last_of_PSNow2

A Saint’s Row IV streamelése például öt dollárt (kb. 1200 Ft-ot) kóstál 4 órára, és harminc dollárba (kb. 6700 Ft-ba) kerül 90 napra, mely idő letelte után a játékot már nem tudod streamelni. A források még olyan „újabb” címeket is említenek, mint a Final Fantasy XII-2, de a trade show-kon a PlayStation Now-val bemutatott játékokról egyelőre még nem tudni semmit.

A PS4Daily forrásai többször is kihangsúlyozták, hogy a buli az az egészben, hogy bármelyik eszközödön tudod majd futtatni a játékokat, tehát akár elvi szinten azt is meg tudod majd oldani, hogy reggel a munkába/suliba menet az okostelefonodon elindítod a God of War III-at, aztán este a Sony Bravia TV-den folytatod, miközben még PlayStation konzoljaid sincsenek. Ez mondjuk, nem hangzik rosszul, de az árak még így is kicsit magasnak tűnnek.

ps4pro.eu_playstation4_news_last_of_PSNow3

Tegyük hozzá gyorsan, hogy nekünk, magyaroknak nem nagyon kell még az árak miatt panaszkodnunk, hiszen még az sem biztos, hogy Európában egyáltalán elindítják ezt a szolgáltatást. Ha viszont igen, akkor arra is lehet számítani, hogy az amerikai árakhoz képest a magyar árak még magasabbak lesznek.

Ha kíváncsi vagy a PlayStation Now (mely számunkra egyelőre még csak nem is PlayStation Later, hanem inkább: „PlayStation Maybe”) szolgáltatásra, akkor nézz vissza időnként a PS4PRO-ra!

Forrás: PS4Daily.com

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)