Imádja a konzolcégek közötti harcot az EA főnöke

A GamesIndustry.biz-nek adott interjújában Peter Moore elmagyarázta, hogy egy egészséges küzdelem a konzolcégek között segíti az olyan nagy kiadókat, mint az Electronic Arts.

 

„A vásárlók is imádják, és ez jó tesz az iparnak is.” – tette hozzá Moore „Olyan erős cégekre van szükség, mint a Sony és a Microsoft, akik egymás ellen harcolnak, mivel ez segíti a platformjukba való „befektetést”. Segíti a versenyszellemet. Mindannyian azt szeretnénk, ha a Nintendo visszatérne a Wii U-val. Összességében ez jót tesz a játékosoknak, a játékos közösségeknek. Amikor csak egy nyertes van, az sokkal rosszabb.”

Azt is hozzátette, hogy a fejlesztőknek is ki kell venni a részüket a munkából, azáltal, hogy jobbnál jobb címekkel bombázzák a különféle platformokat. „Bár tavaly sikerült öt játékot kipréselnünk magunkból PS4-re és Xbox One-ra, azért ez a mennyiség tekintetében egy elég sovány felhozatal volt. Úgy tűnik, hogy idén év végére elég sok tartalmat kapnak a next-gen konzolosok, 2015 pedig – a mi játékainkat is beleértve – hatalmas év lesz.”

 

Ugyanakkor az EA nem támogatta túlzottan a Nintendo és Sony handheldjeit és Moore azt állította, ez annak az eredménye, ahogy előre terveznek. A forrásokat évekre előre elosztják és bizonyos döntéseket már meghoztak azzal kapcsolatban, hogy szerintük mennyire lesz életképes hosszútávon a két platform.

„Idáig támogattuk ezt a két platformot.” tette hozzá „De amikor a forrásaink nem véglegesek és a fejlesztőink azt mondják, hogy ezek és nem azok a platformok lesznek életképesek. Meg aztán megnézed, hogy a telefonok és tabletek mire képesek… Időnként a stratégia nem arról szól, hogy mit teszel, hanem az, hogy mit nem teszel és néha nagyon nehéz döntéseket is meg kell hozni. Nekem már 2017-re és 2018-ra kell terveznem. Gondoljátok, hogy a Vita, vagy a 3DS addigra még jelentős platform lesz?”

Forrás: IGN.com

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV