Dead Nation-Apocalypse Edition – Többször kívánjuk?

Azok, akik nem a PS4-el álltak be a konzolosok táborába, hanem esetleg korábban is rendelkeztek Sony konzollal, azok számára ismerős lehet a címben szereplő játék. Nem véletlen, hiszen mióta 2010-ben megjelent, 2011-ben DLC-t is kapott.

PS3/PSVita portról a PS4 megjelenése után egy „Apocalypse Edition” formában landolt az új konzolon, ami tartalmazza az említett 2011-es Road of Devastation DLC-t is. Valamint a sok „árkád gémer” panaszkodását meghallgatva került bele egy „Agyhalott” fokozat, ami irtó találó szerintem a nehézségi szintre mutatva.

ps4pro.eu_deadnation-1

Sötétség, köd, robbanás, árnyékok és italautomaták

A poszt-apokaliptikus atmoszférában játszódó történettel igazából semmi baj sincs. Remekül használhatjuk a körülöttünk lévő tárgyakat. Az épségben maradt autók riasztóinak hangjára egészen megőrülnek a zombik, és elkezdik szétverni , ami kifejezetten jól fest, mikor a végén megadja magát és a levegőbe repül az autó, atomjaira szaggatva a zombikat. A Housemarque fejlesztői az árnyékot és a ködöt előszeretettel használták fel, hozzáteszem: tökélyre hegyezve. Bár mit is várhatnánk egy zombis, mondhatni lerágott csontként felvonultatott játéktól?

ps4pro.eu_deadnation-2

Amitől mégsem lerágott és unalmas  az egész, az a lüktetés, ami a játékban van. Soha nem lehetsz benne biztos, hogy egyedül vagy. Iszonyat gyorsan megtelnek ismét a terek zombikkal,  és akkor mehet a darálás újra és újra… Plusz pont jár ismét a fejlesztőknek, hogy a sok unalmas és bugyuta film ellenére nem álltak egyik oldalra sem, szóval a zombik nem tartoznak sem az „izomzombik”,  sem a „teljesen-totál-agyhalott-éppen-hogy-mozgó-zombik” közé sem, így a játék, ha újrajátszod, nem ugyanazt fogja adni.

ps4pro.eu_deadnation-4

Mit tud még?

 Co-Op-ban is végigtolható az egész játék, sokat dobva az amúgy is világvége feelingen. A pályák közötti Checkpointnál egy kis „Üvegtigrisben” tuningolható fegyverek, lángszórók, gránátok és egyéb, az élet kioltására alkalmas hasznos dolgokkal gyarapodhat a gyűjteményünk. A látvány, a fények mind a helyén vannak, ahogy a zene és a hangok is. Nem egy AAA-s cím, de végigszórakozni egy baráttal offline vagy online tökéletes. 10 pálya pályánkénti 20-30 perc-fokozattól függően. A Co-Op-nak köszönhetően sok haverral végig lehet tolni, eszméletlen darálást lehet rendezni.

ps4pro.eu_deadnation-5

Semmi személyes…

..de mégis egy kevés.

Könnyen emészthető árkád lövölde a régi klasszikusok árnyékában, de ki tud tűnni a többi  játék közül. Hála istennek nem azzal, amivel a REvil 5 tudott… Számomra a „fekete kontinensen”, verőfényes napsütésben játszódó zombis játék minden, csak nem rémisztő.

Ha eddig kimaradt az életedből, mindenképp azt mondanám, pótold a lemaradást, mivel felettébb szórakoztató játéknak tartom. Ha még nem vetted meg a PS4-et, Vitán is remek szórakozást nyújt, akár a buszon zötykölődve is.

-zola03006-


Pro:

+ Könnyen emészthető árkád lövölde
+ Co-Op-ban is végigtolható az egész játék
+ Tuningolható fegyverek, lángszórók, gránátok

Contra:

– Nem rémisztő


Pegi-18

Kiadó: SCEA, SCEE, SCE Australia, SCEI
Fejlesztő: Housemarque
Típus: 3D, Action, Shooter, Team-Based, Third-Person
Megjelenés: Nov 30, 2010


Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu