Pixel Pride 2014 a Final Fantasy XIV: Realm Rebornban

Az egyneműek házasságának lehetősége nemrég vált lehetővé a Final Fantasy XIV: A Realm Rebornban és ez inspirálta a játékosok egy részét, hogy ők is rendezzenek egy „Pride” felvonulást – csak éppen a játékon belül.

Az „eseményt” konkrétan a Rough Trade Gaming Community guild rendezte a Gilgamesh szerveren. Ennek örömére mindannyian élénk, egyszínű ruhát és páncélt vettek fel és úgy helyezkedtek el, hogy szivárványt formáljanak. A „Pixel Pride” nevű eseményt egy olyan guildtársuk emlékére is rendezték, aki a Calgary késeléses mészárlás során elhunyt.

ps4pro.eu_Final_Fantasy_XIV_TSSF_2

A döntést, hogy azonos neműek között is lehet házasság, Naoki Yoshida, a játék producere hozta, miután azt a költői kérdést tette fel, hogy „miért kellene határokat szabni annak, hogy kinek valljunk szerelmet, vagy barátságot? Ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a kérdés ilyen módon intézzük el.”

Amellett, hogy az egyneműek házassága immár szabad a Final Fantasy XIV-ben, új osztályok is megjelentek a játékban: a zsiványok és a nindzsák.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu