A Sony 15 millió dollárt fizet a PSN feltörése miatt

2011-ben, amikor a Sony rendszereit hackerek feltörték, 77 millió felhasználó accountja vált a hackerek martalékává. Ebben az évben a Sony renoméja hatalmas kárt szenvedett hackertámadás miatt és több évbe került, mire ismét visszanyerték az emberek bizalmát.

Ahogy arra számítani lehetett, a hacker betörés gyorsan perré terebélyesedett, amelynek mostanra lett meg az eredménye. A Sony beleegyezett, hogy 15 millió dollár fizet ki „kártalanításért.” Az ügy a bíró végső ítéletére vár.

ps4pro.eu_Sony-Building-Logo-600x450

Ami a játékosoknak jó, hogy egy ingyen PS3, vagy PSP játékot kapnak azok, akik pórul jártak, továbbá három hónapos PS Plus előfizetés is a markukat üti. Egy kicsit olyan a sztori, mint amikor a „Welcome Back” program után egy ingyen játékot, és PS Plust kaptak a játékosok.

Ha ez a megegyezés létrejön, az csak sajnos csak az amerikai játékosokra vonatkozik (vagy azokra, akiknek amerikai accountja van), a pert ugyanis az USA-ban indították.

ps4pro.eu_Sony-Building-USA

A 15 millió oroszlánrészét egyébként is az ügyvédek kapják majd, akik a pert elindították a Sony ellen, ilyen esetekben – a tipikusan amerikai, „csoportos kereseti perek” – esetében ugyanis ez történik.

A pénz csekély része jut csak el a felhasználókhoz, ők leginkább csak az ingyenes játékokat és előfizetést kapják.

 

Forrás: PS4Daily

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu