A PlayStation 4-nek köszönheti a 256 milliós negyedéves profitot a Sony

A Sony közölte a negyedéves jelentéseit, és most végre profitról tudnak büszkén beszámolni. Hogy mi a siker oka? Természetesen a PlayStation 4.

A PS4 és a játékrészleg óriási siker volt a Sony-nak, melynek köszönhetően a profitja 265 millió dollárra emelkedett, ami nem kevesebb, mint 757 %-kal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Összességében a cégnek 18 milliárd dollár jövedelme volt.

ps4pro.eu_profit_1

Bár a Sony a többi divíziójában – mobiltelefon, televízió, stb. – még mindig veszteséget termel, a PlayStation 4-nek akkora sikere van, hogy a cég többi részének vesztéségét is túlszárnyalta profitban.

A cég egyébként 243 millió dollár profitra számít idén, ami 20%-kal több, mint a korábbi számításaik szerint. Ugyanakkor a PS Vita, a PSP és a Vita TV annyira nem hasítanak: az összes készülékből együttese 750.000 példányt adtak el az elmúlt negyedév alatt.

ps4pro.eu_profit_3

A Sony emellett rengeteg pénzügyi részletet is megosztott a nagyérdeművel, ugyanakkor a PlayStation 4 eladási számait most nem publikálták. Áprilisban a Sony bejelentette, hogy a PS4 globálisan 9 millió PS4-et értékesített nagyjából.

Forrás: PS4Daily

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu