Resident Evil HD Remastered PS4-re 2015 elején

Jövőre újabb „remastered” horror játékra számíthatunk: a Capcom talán a The Last of Us Remastered nagy sikerén felbuzdulva már készíti a Resident Evil HD Remastered next gen verzióját. A Capcom persze elsőre a Japán piacot célozza be, ahol a rajongók már idén november 27-én irthatják a zombikat a jól ismert kastélyba, míg az USA-ba és Európába csak 2015 elején érkezik a játék.

ps4pro.eu_Resident-Evil-HD-Remaster-PS3-11-640x360

Ez általában egyébként megszokott jelenség a japánoktól, most csak azért furcsa kicsit, mert a next gen konzolok még enyhén szólva sem vetették meg a lábukat a felkelő nap országában (még a PS4 sem egyöntetű siker), míg az USA-ban és Európában már csak PS4-ből kb. 8 milliót értékesítettek.

Emellett egyelőre úgy tűnik, a játéknak csak digitális, letölthető verziója lesz, bár ez még változhat, lévén az inFamous: First Light-ból is kapható lesz majd lemez verzió Európában.

ps4pro.eu_Resident-Evil-3

Az ínyenc Resident Evil rajongóknak is kedveskedni akar a Capcom, ugyanis lehet majd választani a klasszikus 4:3-as képernyőarány (amit a klasszikus, régi tévék használtak) és a 16:9-es között. A Capcom azt is hozzátette, hogy a játék felbontása és textúráit 1080p felbontással spékelték meg, szóval azért a kevésbé nosztalgikus, inkább a grafika minőségére koncentráló RE-fanoknak sem kell majd aggódniuk. Lehet majd választani egyébként a klasszikus „nyomkodós” irányítás, vagy az analóg kar között, hogy pontosabban irányítsuk karakterünket.

ps4pro.eu_Resident-Evil-4

Érdekesség még, hogy a Capcom a 2002-es Nintendo GameCube-ös remake verziót használja majd alapnak, és annak húzza fel a textúráit.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu