Gamescom 2014: Rise of the Tomb Raider Xbox exkluzív lesz [Vélemény]

AllThingsGamescom1

Igen, jól olvastátok. Ha csak PS4-es konzolotok van, vagy nincs is konzolotok, akkor nem játszhattok majd a következő Tomb Raiderrel, az új sorozat második részével. Még ha van egy profi PC-tek is, amely lazán, vagy némi áldozatok árán futtatta az előző részt, akkor sem tudtok majd a következővel játszani, hacsak nincs Xbox One-otok, vagy Xbox 360-otok. Pont.

ps4pro.eu_Rise-of-the-Tomb-Raider2

Nem szoktunk Xboxot érintő hírről írni, de ez annyira abszurdnak hangzik, hogy először nem akartam elhinni, amikor olvastam. Ha létezik olyan franchise, amelynek mindegyik része mindig is megjelent minden platformra , akkor az a Tomb Raider. Amióta 1996-ban boltokba került a legelső Tomb Raider a hosszú sorozat mindegyik része kijött PC-re is.

A tavaly megjelent legutóbbi Tomb Raider rész egy hatalmas technikai bravúr volt PC-re, a Tomb Raider: Definitive Edition pedig egy kiváló „remastered” verzió volt 1080p felbontással és 60 FPS-sel, miközben az Xbox One verzió átvezető jelenetei csak 900p-t tudtak. Az összehasonlító videókon még látni is lehet valamennyire a különbséget.

A Tomb Raider Microsoft exkluzivitásának egyszerűen nincs értelme. Ok, a kiadó számára biztos van, hiszen a Microsoft egy rakat pénzt fizethetett nekik, hogy a Tomb Raiderrel csak az xboxosok játszhassanak. De könyörgöm: ez nem valamilyen új, ígéretes platform-exkluzív cím, amely arra hivatott, hogy az Xbox zászlaja alatt győzedelmeskedjék, mint például a Halo sorozat, vagy mint amilyennek a Titanfallnak kellett volna lennie. Ez a jó öreg Tomb Raider, amit mindig megkapott konzolos is, PC-s is egyaránt, és az új sorozat előző része nemcsak multiplatform volt, hanem a két konzol közül egyértelműen szebb volt PS4-en.

Hát… Bye bye Lara! Várjuk a kövektező Unchartedet… NAGYON!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu