Sony: „Nem tudjuk mi történt. Egyszerűen csak eladtuk a gépeket.”

Egy év alatt a Sony kicsivel több mint 10 millió PlayStation 4-et adott el. Ez a kétszer nagyobb  mint az Xbox One-é.  Elmondásuk szerint igazából ők se nagyon értik mi történt, egyszerűen csak megszületett eme csodás szép kerek szám.

ps4pro.eu_playstation-_PS4_Sales_1

Shuhei Yoshida, ezzel kapcsolatban így nyilatkozott: Ennyi gépet eladni bő 9 hónap alatt több mint meggyőző. Ez jóval túlszárnyalja azt, amit igazából elképzeltünk. Olyan hirtelen kezdett el fogyni, hogy eleinte nem tudtunk lépést tartani a kereslettel, és nem volt lehetőségünk minden üzletbe PlayStation 4-et biztosítani. De ez már szerencsére megoldódott. Nagyon örülünk a sikernek, de ez egyben aggasztó is, mivel tényleg nem tudjuk mi történt. Ha engem kérdezel, akkor a dedikált címeknek köszönhetjük a sikert. Első körben meg kell értetünk hogy az emberek miért döntenek a PlayStation 4 mellett, mert ha ez megvan, akkor a jövőre nézve előrelátóbban tudunk tervezni. Ebben az eladási statisztikában van egy érdekes dolog. Még pedig az hogy, nem az összes Playstation 3-as tulajdonos cserélte még le a gépet PS4-re. Tehát vannak olyan PS4 tulajdonosok ,akik korábban még nem rendelkeztek Sony konzollal.
Attól tartok a legjobban ha most eladjuk a gépeket, hamar ki fog alakulni a játékos bázis. Ha ez megtörténik, akkor a jövőben ki fog Playstation 4-et venni?

Ettől nem kell aggódnia a vezérnek, ugyanis mindig lesznek olyanok, akik fogják venni a gépet. Véleményem szerint a hirtelen magas eladási szám köszönhető annak is hogy a Microsoft tavaly nagyon elrontotta az Xbox One bemutató konferenciát, valamint a Playstation 4 előbb debütált. Így azok a játékosok akik már ki voltak éhezve egy kis újításra megvásárolták a Sony üdvöskéjét. Összegezve nézve jobb volt a Playstation 4 start. Tényleg, ti miért döntöttetek a PlayStation 4 mellett?

-KicsiYapo-

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)