Gamescom 2014: Sony konferencia: vita arról, hogy miért nem volt „Vita”

Sokan csalódtak az idei Sony konferencia után, amit Gamescomon adtak, ugyanis egy szót sem ejtettek a közelgő PS Vita támogatásról. Semmi újdonságról nem adtak hírt, de még egy nagyobb címet sem jelentettek be. Ezek után kaptak hideg, meleg üzeneteket, amiket Kamal Ahmad, a Sony stratégiai üzletág vezetője twitteren válaszolt meg.

ps4pro.eu_playstation-vita-_1

Shuhei Yoshida az Eurogamernek adott interjú keretén belül így nyilatkozott: Büszke vagyok Kamal munkájára, ugyanis nagy feladat volt számára a rajongói üzenetek kezelése. Tudjuk, sokan meglepődtek a show után, ugyanis valóban nem adtunk hírt a Vitáról. A PS4 címekre akartunk összpontosítani. Ilyen például a Hellblade, Bloodborne,The Order 1886, valamint a Little Big Planet 3. Nem akartuk hosszúra nyújtania konferencia időtartamát. Alapjába véve meg vagyunk elégedve a Vita eladási számaival, illetve a hozzá kapcsolódó játék felhozatallal. De tudomásul kell venni azt a tényt, hogy ez a tábor nagyon lassan növekszik.

A jövőben ennek megemelésén fogunk dolgozni. Személy szerint is kedvelem a Vitát. ( ki hinné?  ) Nem fogjátok elhinni, de én vagyok a legizgatottabb amikor egy új cím kerül kiadásra. Rengeteg jó játék jelent meg. Ide sorolnám az augusztus 5-én debütált Metrico-t. Ami egy nagyon szép és nehéz alkotás. Imádom a Rouge Galaxy-t, és a Hohokumot. Jövőbeni terveink között szerepel egy Minecraft port. De ide sorolnám még a Freedom Wars-t, ami nagyon jó akció RPG lett. Elég nagy sikert aratott Japánban, ezért úgy döntöttünk, digitálisan kiadjuk Európába. Viszont a rajongók nagyon szerettek volna egy dobozos verziót. Nos, ezt a kérésüket teljesíteni fogjuk.

ps4pro.eu_playstation-_Freedom_Wars_1b

A Freedom Wars kiadási dátumáról nem beszélt. Véleményem szerint ha csökkentik az indie játékokról szóló bemutatót, akkor talán tudtak volna időt szentelni a kézi konzolnak. Így sajnos ne maradt más, mint a kedélyek csillapítása. Talán akkor fog növekedni a Vita tulajdonosok száma, amikor kiadják a PS4-el együtt bundle csomagban.  A Hohokum-ról pedig érdemes megnézni egy gameplay videót. A kép világa nos… kicsit érdekes.

-KicsiYapo-

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu