Pure Pool – Billiárd felsőfokon

Billiárdozni legtöbben akkor szoktunk, amikor a barátokkal bulizunk egy kocsmában, sörözgetünk, lazulunk. Ugyanakkor hosszú távon még így is elkeserítő lehet, amikor elrontunk egy-egy biliárdlökést és mindig a többiek nyernek. Jómagam sosem voltam igazán jó biliárdban, szóval az a tény, hogy végre nyerhettem a Pure Pool-ban egymás után halmoztam a trófeákat, kellemes csalódás volt.

ps4pro.eu_purepool_nyito-4b

Kellemes, lágy jazz zene szól a háttérben, az emberek pedig egymással beszélgetnek abban a kocsmában, ahol a Pure Pool asztala áll. Az vendégeket mondjuk, nem látjuk, sem a zenészeket. és ha már itt tartunk, a kocsmából sem látunk túl sokat, de őszintén szólva ez nem is nagyon érdekelt. Hogy miért nem? A Pure Pool annyira a játékélményre koncentrál, annyira ütős a grafikája, hogy minden, ami a billiárd asztalon túl van, csak arra szolgál, hogy megadja a megfelelő hangulatot.

ps4pro.eu_purepool2

Profi vagy? Inkább amatőr? Mindegy, jól fogsz szórakozni!

A játék talán egyik legszimpatikusabb aspektusa, hogy profik és gyakorlatlan játékosok egyaránt jól tudnak szórakozni vele. Mivel jómagam totális amatőr vagyok, ezért pozitívumként vettem, hogy a játék fehér, illetve sárga vonalakkal mutatja, hogy fehér biliárdgolyó merre gurul, miután megütöttük, és zöldessárga vonallal, hogy a másik labda merre gurul. Ez bizony rengeteget segít, ha olyan noob játékos vagy, mint én. Igazi profiként csak mosolyogva olvasod ezeket a mondatokat? Te is örülhetsz, ugyanis a játékot profi szintre beállítva mindössze annyit láthatunk, hogy a dákó hol üti majd meg a célpontját, ami az igazi játékot sokkal jobban szimulálja.
ps4pro.eu_purepool9

Többfajta játékmód is van a Pure Poolban. A 8-ball és 9-ball két különböző játéktípus, az egyiknél az számít, hogy ki löki be először a golyót, a másiknál viszont ezt számszerinti sorrend alapján kell megtenni. Aki profi biliárdos, már biztos vágja ezeket.

ps4pro.eu_purepool4

Karrierlétra

A Pure Poolnak emellett van egy egész jól működő karriermódja is, amely variálja különböző játékmódokat a külön 8-ball és 9-ball karrierek mellett. Ilyen például a Speed Pot (amelynél egy adott idő alatt kell a golyót a lyukba lökni), a Perfect Potter (az összes labdát egyetlen hibázás nélkül kell a lyukba lökni – nem összekeverendő Harry Potterrel!) Checkpoint (találj be a lehető legtöbb golyóval, mielőtt a visszaszámláló lejárna) és a Killer (lőj mellé egy golyót és elveszítesz egy pontot).

Minden játékhoz kapcsolódik három „Accolode” csillag, amelyek előre megadott feladatok, melyeket teljesíteni kell, ahhoz, hogy megkapd őket, mint például a „lőj be három golyót a sarkokba, vagy „gyere vissza három golyóról”. Miután teljesítetted az amatőr karrier módot, nekikezdhetsz a következő nehézségi szintnek: a prónak, majd később a mesterszintnek. Tehát a játékba ugyan nagyon könnyen belerázódhatunk, később egyre nehezebb nyerni, miközben fokozatosan lépünk szinteket.

ps4pro.eu_purepool5

Csillogó golyók, kiváló fizika

A játék grafikája emellett rendkívül kellemes, a golyók, illetve az asztal megjelenítgése is rendkívül realisztikus. A golyók viselkedését leprogramozni volt talán a legnehezebb a VooFoo Studios számára, de szerencsére a sok munka meghozta gyümölcsét, a fizikájuk ugyanis kiváló. Szinte félelmetes, hogy mennyire realisztikusan viselkednek az asztalon. Bár enyhén szólva sem vagyok valami nagy biliárd szakértő, a játék realizmusa és a grafika szépsége engem meggyőzött.

ps4pro.eu_purepool_sexy_6

“Friends will be friends?” Nos… nem igazán

Sajnos mégis van egy olyan gikszer, amely a Pure Pool fejéről leveszi a koronát: a játék multiplayer része eléggé fatengelyes. A képernyő tetején állandóan frissül a belépő játékosok listája, de ez az alapján történik, hogy bárhol a világon éppen ki lépett be, attól függetlenül, hogy PSN haverról van-e szó, vagy nem. Az ismeretlen játékosok áradata pedig nem túl felemelő.

Olyan baráttal szeretnél egy partit játszani, akinek szintén megvan a játék? A Pure Poolnak ugyan van saját barátlistája, de nincs benne semmi. Nem tudunk barátokat se pakolni a listába és a játék nem veszi figyelembe a PlayStation 4 barátlistáját sem. Ez azt jelenti, hogyha meg akarod találni a havert, akkor át kell nyálazni a teljen online lévő játékosok listáját, ami azért annyira nem kóser.

ps4pro.eu_purepool9

Az első PS4-es billiárd játék sikeres

Bár a Pure Pool persze egyszerű játék és a multiplayer problémák is bosszantóak, mégis rendkívül addiktív és élvezetes billiárd szimulációt kapunk a kezünk közé. Nagyon könnyű azonnal rácuppanni, a karrier mód is remek és a grafikával sem lehet gondunk. Ebben az indie-rengetegben pedig kifejezett felüdülés egy olyan játék, amely végre kicsit másról szól, nem csak platform ugra-bugráról.

-BadSector-

 


Pro:

+ Könnyű beletanulni
+ Remek grafika és fizika
+ Karrier mód

Kontra:

– A multiplayer tiszta katyvasz


Pegi-3Pure_Pool-PS4

Kiadó:VooFoo Studios
Fejlesztő:VooFoo Studios
Stílus:pool simulator
Megjelenés: 2014 July 30


Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu