Nem érinti a PS verziókat a Minecraft felvásárlása a Mojang szerint

Talán nincs is olyan játékos a világon, aki legalább ne hallott volna a Minecraftról, illetve a fejlesző csapat nemrég megtörtént Microsoftos felvásárlásáról. Nem két fillért fizetett a redmondi óriás a Minecraftért, az egyszer biztos. És hogy mennyi az a „nem két fillér? Nos, maga a Mojang jelentette a 2.5 milliós felvásárlást, ami enyhén szólva: „nem rossz summa”. Ilyen akvizíció után a Minecraft rajongók jogosan aggódhatnak, hogy mi lesz majd a Minecraft saját eszközükön?

ps4pro.eu_minecraft-microsof_2

Azonnal a bejelentés után a Mojang a blogján tisztázott néhány kérdést és külön kitértek arra is, hogy mi történik majd a különféle platformokra készült Minecrafttal. A Mojang válasza a következő volt:

„Nincs ok arra nézve, hogy a fejlesztés, a marketing, és az eladások PC-n, Mac-en, Xbox 360-on, Xbox One-on, PS3-on, PS Vitán, iOS-on, vagy Androidon leálljanak. Természetesen a Microsoft azért nem vállalhat felelősséget, hogy az események tükrében a többi cégek hogyan viszonyul a Minecraft megjelenéseihez.”

Ez elvileg azt jelenti, hogy a nemrég megjelent PlayStation 4-es Minecraft vagy a PS Vita verziókkal sem lehet semmilyen probléma, viszont az, hogy különféle soron következő letölthető tartalmak mennyiben érintik ezeket a verziókat, az egy érdekes kérdés.

ps4pro.eu_minecraft-microsof_3

Ami a Minecraft jövőjét illeti, a Mojang kijelentette, hogy a Minecraft „továbbra is fejlődni fog”, de „nincsenek konkrét terveik a Minecraft jövőjére nézve.”

Szerintetek mi lesz a Minecrafttal?

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu