Assassin’s Creed Unity – PS4-en is csak 900p/30fps lesz „békéből”?

Csak hüledeztem, amikor Vincent Pontbriand elképesztően kretén és nekünk, PS4 tulajdonosoknak iszonyúan irritáló nyilatkozatát olvastam, amellyel a Videogamer munkatársainak tett, amikor az Assassin’s Creed Unity PS4-es és Xbox One-os felbontásáról faggatták. A Ubisoft Montreal fejlesztője ugyanis konkrétan azt állította, a játék mindkét platformon 900p-ben és 30fps-sel fut majd, hogy ezzel megszabaduljanak a felbontás és a képfrissítés körüli állandó vitáktól.

ps4pro.eu_assassins_creed_unity

Pontbriand az interjúban kihangsúlyozta, hogy az újgenerációs konzolokban ugyan rendkívül erős a GPU, a processzor azonban nem igazán, ez megköti a kezüket, hiszen többek között ennek a hardveregységnek kell feldolgoznia például az AI-hoz vagy az NPC-hez kapcsolódó adatokat is.

A producer nyilatkozatai után alaposan szinte elárasztották a netet a feldühödött PS4 Assassin’s Creed Unity rajongók kommentárjai, hiszen a fentiek ez alapján sokan arra – az egyébként logikus – következtetésre jutottak, hogy a Ubisoft lényegében az Xbox One-os változathoz igazította a PS4-es átiratot, amiből a felbontás tekintetében talán többet is ki lehetett volna hozni.

A Ubisoft érezte, hogy itt most megindul a PlayStation népharag, ezért egy hivatalos sajtóközleményben reagált a vádakra: szerintük a producer szavait csak „félreértelmezték”, tehát az Assassin’s Creed Unity esetében nem került butításra egyik változat sem, ezáltal a felbontás és a képfrissítés adatainak megállapításakor sem vetették össze egymással a két platformot. Magyarán: marad a 900p/30 FPS, de „nem azért”. Remek…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu