PlayStation 4 – részletek a 2.0-ás rendszerfrissítésről

A PS4 2.0 rendszerfrissítése rendezettebb könyvtárat és élő közvetítéseket is tartalmaz, illetve válthatjuk majd a menü színét és USB-ről hallgathatunk zenét.

A Sony-tól származó információk alapján a PS4 már készülőfélben lévő 2.0-s frissítésével kapcsolatban, azt eddig is tudtuk, hogy személyre szabhatjuk majd a menüket, érkezik a Share Play és a YouTube támogatása. Most pedig megtudhattuk, hogy még részletesebben alakíthatjuk a menürendszert, javult a játékkatalógus rendszerezése és a közvetítések kezelése, sőt még zenét is hallgathatunk USB-ról.

PS4-2.0-theme-6-640x360_3

A 2.0 frissítés további nagy újítása, az USB Music Player, amelynek köszönhetően akár játék közben is hallgathatjuk a kedvenc zenéinket a konzolra csatlakoztatott USB-meghajtó által. Egyszerűen bedugjuk az eszközt, ilyenkor előjön az USB Music Player applikáció, amelyen keresztül kiválaszthatjuk, mit szeretnénk hallgatni. A zenéket MP3, MP4, M4A és 3GP formátumban ismeri fel a konzol, de nincs módunk arra, hogy a PS4 merevlemezére másoljuk a kedvenceinket.

A másik fontos javítás, hogy a Sony javította a játékkatalógus rendszerzését és az élő közvetítések kezelését. Így sokkal könnyebben megtaláljuk majd a tartalmakat. A Content Area például a 15 legtöbbet használt játékot és az alkalmazást mutatja, a többi pedig megy a Könyvtárba, ahol különböző szűrők segítségével kereshetjük meg azt, ami nekünk kell. Javítottak az élő közvetítések szekción is, ahol játékok szerint is kereshetünk közvetítéseket és archivált adásokat nézhetünk meg, illetve bemutatkozik egy kiemelt csatorna, ahol a hivatalos PlayStation anyagok, a követett játékok által kiadott műsorok és a barátaink közvetítései foglalnak helyet.

ps4pro.eu_PS42

Mindezen kívül némi ráncfelvarrást kaptak a hangutasítások, továbbá új parancsok is jöttek, köztük olyanok, amivel a közvetítést kezdhetjük el vagy fejezhetjük be. Aztán a rendszer a 2.0 frissítés telepítése Facebookra hasonlító funkciókat is felvesz, ugyanis ajánlani fog nekünk olyan embereket, akiket érdemes lenne szerinte megismerünk, az alapján, hogy a barátainkkal gyakran játszanak. Végezetül pedig a menütémákon kívül színeket is válthatunk, lehet arany, kék, piros, zöld, lila, rózsaszín és szürke is a menü.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu