DDoS hackertámadás érte a PlayStation Network játékok szervereit

Több PSN játék szerverei is lebénultak szombaton és vasárnap hackertámadás miatt.

A hackerek közé tartozik a Lizard Squad nevű formáció is, melyre onnan emlékezhettek, hogy pár hónappal ezelőtt már feltörték a Destiny és Call of Duty szervereket, illetve a PlayStation Networkkel és a Twitch szolgáltatások is miattuk álltak le. A hétvégén megint rástartoltak, így játékosok ezreinek kellett lemondaniuk kedvenc időtöltésükről.

ps4pro.eu_psn-maintenance

Elsőként a 2K Sports és állítólag a GTA V szervereket törték fel, majd a Destiny-t vették célba, emiatt a játékosokat állandóan ledobálták a szerverek, több órán keresztül tulajdonképpen képtelenség volt csatlakozni rájuk.

[reklam

Ezután az Electronic Arts amúgy is közismerten gyenge szervereit kezdték ki, az Origin pedig természetesen összeomlott a terhelés alatt. A Dragon Age: Inquisition megjelenését követően egyébként is túlterhelődtek a szerverek, emiatt az EA supportja amúgy is le volt terhelve, tegnap pedig további 2000 játékos jelezte, hogy problémája van a szerverekkel.

Ti szembesültetek a hétvégén szerverproblémákkal?

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)