Planetside 2: még az idén érkezik a PS4-es béta

A PlanetSide 2 PC-s verziója idén novemberben lesz két éves. A Sony Online Entertainment mostanában nem sok információt csepegtetett az MMOFPS PlayStation 4-es változatával kapcsolatos fejleményekről, de ettől függetlenül azért nem hagytak fel a fejlesztéssel. Matt Higby, a játék kreatív igazgatója egy interjúban elárulta, hogy még idén, év végén útjára indítják a PlayStation 4-es bétát.  A konzolos verziót egyébként már tavaly júniusban bejelentették, a munkálatok azonban sok időt igénybe vesznek, lévén nem egy egyszerű portot akarnak lenyomni a torkunkon, hanem egy teljes értékű konzolos darabot.

Higby azt is elárulta, hogy az irányítás és a kezelőfelület kialakítására különösképpen figyelnek, és ez bizony sok időt vesz igénybe. Nem egy mezei FPS-ről van szó, hanem MMOFPS-ről, így jóval többféle interfész képernyőt kell hegeszteniük, melyeket mind újra meg kell tervezniük úgy, hogy működésük a konzol kontrolleréhez legyen igazítva.

ps4pro.eu_planetside2-top2

A PC-s PlanetSide 2 egy teljesen ingyenesen letölthető cím, mely a mikrotranzakciói miatt nyereséges, Higby elmondta, hogy a PS4-es is efféle alapon fog működni, viszont itt a PC-n Station Cash-nek nevezett virtuális fizetőeszköz helyett itt Marketplace Cash-t tudunk majd venni- ez a fizetőeszköz már létezik és működik a DC Universe Online PS4-es verziójában.

A grafikával kapcsolatban a vezető designer azt is elárulta, hogy a játékosok minden bizonnyal elégedettek lesznek vele, a PS4-es verzióban ott lesznek a PC-s ultra beállítás textúrái, effektusai, árnyékai és megvilágítása. Az 1080p-s is majdnem biztos, azon viszont még dolgozniuk kell, hogy az 60fps meglegyen. Ha azonban az optimalizálásokkal nem sikerül megoldani, hogy ez ne ingadozzon, akkor maradnak inkább a kisebb, de stabil 30fps-nél.

Keresztplatform PC és PS4 között? Bár ez technikailag megoldható lenne – a SOE munkatársai is élő PC-s szervereken tesztelik a PS4-es verziót – de ez a platform exkluzivitása miatt mégsem jöhet össze. A másik probléma a frissítések megvalósításának módja: a PlayStation 4 esetében ugyanis minden update-nek előbb át kell mennie a minőségellenőrzési procedúrán, mielőtt élesbe is kimenne, és ez hosszabbá teszi a folyamatot. Emiatt nem tudnák garantálni, hogy a PC-s és PS4-es frissítések egyszerre jöjjenek ki, és a két platform szerverei folyamatosan szinkronban legyenek egymással.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)