Lego Batman 3: Beyond Gotham – Mint két kicsi LEGO!

Megtévesztő jelen esetünkben a játék címe. Igaz, végülis ez egy Lego játék, de ezúttal továbbment Batman és Robin párosán. Én szívesebben nevezném egy Igazság Ligája adaptációnak, viszont ez mit sem csorbít a játék sikerén, mert igen, a LB3 egy nagyon jól összerakott, additív gyűjtögetés lett!

Tartottam attól, amikor megláttam, hogy újfent egy Lego-adaptáció érkezik. Bár a legtöbb licensz végül egész kellemes eredményt mutat fel, az már feltűnő volt, hogy ez a The Hobbit és a The Lego Movie Videogame után már a harmadik felvonás érkezik egy éven belül.

Szerencsémre nem kellett csalódnom a DC-képregények univerzumának legújabb kockásításában; a Föld megmentése nem csak, hogy meglepő együttműködéseket hozott elő (mert ki hitte volna, hogy Lex Luthor végül a mi oldalunkra áll?!), de végeredményét tekintve is meglepően jó lett.

ps4pro.eu_Lego-Batman-3-Beyond-Gotham_4

Gyűjtögető életmód

A Lego-játékoknak a maximalisták a célpontjuk: bevallom, hogy én is törekszem arra, hogy minden egyes darabot felszedjek a pályákon – s mivel elég sokat lehet összepakolni akár meglepően kicsi helyszínen is, ez minden bizonnyal a játékélményt, illetve akár a játék hosszát is kinyújtja rétestészta módra, mivel újrajátszatja magát nem egy helyen.

Adott 16 pálya, viszont a Marvel-univerzum „legósítása” után nyílt világ nélkül. (Ez kifejezetten érdekes, talán pont a sok játék miatt kellett a Traveller’s Tales-nek ehhez folyamodnia?!) Brainiac ezúttal nem fog egy hatalmas területen várni ránk, hiszen csak kisebb helyszínek várnak majd minket.

Jogos a többes szám; kooperatív módon akár egyszerre ketten is játszhatunk, ez viszont megint a korábban taglalt játékélmény tekintetében nyújt pluszt, annak tükrében is, mivel minden karakter rendelkezik ám külön képességekkel. Érdemes megnézni, hogy ki mire is képes, de ahhoz először meg is kell nyitni a csapatot, amihez viszont nem meglepő módon gyűjtenünk kell a Lego darabkákat.

Gondoljunk csak bele, gyűjtsünk több tartalomért, de a több tartalomért minden egyes kis zugba be kell lesni. Jó-e ez? Jogos a kérdés, de aggodalomra nincsen ok, érdemes egy kis időt szánni rá, ha mindent és mindenkit szeretnénk megszerezni.

ps4pro.eu_Lego-Batman-3-Beyond-Gotham_5

Egy marék Legóért

…kaphatunk nem kevés dolgot. A sztori végigjátszása után visszamehetünk a pályákra, mert easter eggek, piros Lego-darabok és plusz karakterek tekintetében nem lesz panasz.

Kifejezetten jó látvány volt Adam West megjelenése a játék során; aki nem tudná, ő volt a 60-as évek klasszikussá vált Batman alakítója – és igen, innen van az a már-már örökérvényű vált Na-na-na-na-na-na-na-na Batmaaaaaaan főcímdal is. (Na ha ama retró pályára eljutunk, akkor üt be igazán a hangulat!)

ps4pro.eu_Lego-Batman-3-Beyond-Gotham_6

Miben új?

És miben régi? Nos, a játékmenet még szokásosan klasszikus: rombolj és építs egyszerre – előbbi egyértelműen gyűjtögetés céljából, ám utóbbi esetben inkább a továbbjutás a legtöbbszöri indok. A harcrendszer sem tűnik nagyban megváltozottnak, (sajnos?) továbbra is ugyanolyan egyszerűnek tűnik, ami viszont belegondolván a kisebb korosztály számára is élvezetessé teszi a Lego Batman 3-at.
De mi a helyzet a shoot’em up pályákkal? Óh, igen, ilyen is van itt. Ha már ebben a műfajban járunk, akkor esetleg felmerülhet a Resogun neve. Nos, aki abban jártas, az itt is tuti el fog mosolyodni!

ps4pro.eu_Lego-Batman-3-Beyond-Gotham_7

Bátran ajánlott

Látványos a játék, a PlayStation 4 lazán 60 FPS-sel futtatja a TT produktumát, amely nem gyengélkedik audióban sem. Remekül összepakolt szuperhős témák megspékelve a jó szinkronnal – ez általában a siker receptje. Csak talán a nyílt világ hiánya húzza vissza egy picit a végeredményt, amely így is abszolút jó! Két maximalista gyorsan kihúzza azt a 150-nél is több karaktert játszható módba, már csak az a kérdés, hogy végül is Conan O’Brien – aki bár néha előszed TV-műsorában egy-két játékot, nem tűnik szakavatottnak – mit keres itt?

De komolyra fordítva a szót: felületesen egyszerűnek tűnik, míg a motorháztető alatt azért komplexebb, mint amit mutat. Idősebbek is elkezdhetik, és ha el is kezdik, nagy eséllyel a képernyő elé szegeződnek. Addiktív, látványos, hangulatos. Jó ez!

-V-

A játékot az Überkonzol bocsátotta rendelkezésünkre, ahol bármikor megrendelhetitek!

uberkonzol_2


Pro:

+ Addiktív játékmenet – nem csak fiataloknak!
+ Néhol sokkolóan zseniális főhős-rivális párosítások!
+ Shoot’em up pályarészek, meglepő

Kontra:

– Miért nincs nyílt világ?
– A harcrendszer még mindig picit egyszerű
– Conan O’Brien… wtf?


Pegi-7Lego Batman 3 -PS4

Kiadó: Warner Bros. Interactive

Fejlesztő: TT Games

Stílus: action, fun

Megjelenés: 2014 November

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu