Tales from the Borderlands: Episode 1: Zer0 Sum – Pandora visszavár

A Telltale Games finoman szólva is több fát tart egyszerre a tűzbe. Ugye ott van nekik a zászlóshajónak tekinthető The Walking Dead sorozat, amely mellé belépett szépen sorjában a The Wolf Among Us, illetve most a Gearbox-szal együttműködve a Tales from the Borderlands is, amelyet nem sokkal követ a Game of Thrones első epizódja is. De úgy tűnik, nincs nagy probléma a sok projekttel!

Pandora ezúttal nem komoly FPS keretein belül hívja a játékost vissza a környezetébe -epizodikus kalandjáték helyszíneként funkcionál, igaz, azért örökölt némi játékmenetet a Borderlands-féle hagyatékból.

ps4pro.eu_Tales-from-the-Borderlands_3

Zsákutcában a munka

A Borderlands 2 után járunk. Handsome Jack halott, a Hyperion eddigi főnöke halott. Rhys (az egyik – igen, EGYIK! – karakter, aki irányításunk alatt lesz) pedig már tűkön ülve várja, hogy az előléptetése megvalósuljon. De mivel eddigi riválisa, Vasquez lett az új főnöke, szeretnivalóan komolytalan hősünk takarítóvá lépett vissza, s miután kihallgatta (és kiszemlélte szemimplantátumával) ellenlábasa telefonját, beindítja tervét – 10 millió dollárt szerezvén egy másodperc alatt.

Na, konkrétan abszolút hátrafelé sül el, mivel könyvelő nerd barátjával Vaughn-nal Pandorán ragad annak ellenére, hogy Yvette besegített nekik egy Loader robottal. Amúgy amire szemet vetettek, az a Borderlands világában aranyat érő Vault kulcs – ám mint kiderül, nem lesz éppenséggel igazi.

ps4pro.eu_Tales-from-the-Borderlands_10

A kamukirálynő

…és itt lép be a másik térfél. Na, itt elismerésre méltóan ugrott hatalmasat a Telltale: nem egy, hanem felváltva két főszereplőnk lesz. Fiona mentora, Felix kamu Vault kulcsot épít meg, amelyet szeretnének lepasszolni valakinek. Belép a képbe Fiona húga, Sasha, akinek barátja, August éppen ezen van. Lehet tippelni, hogy éppenséggel hogyan fűződik össze a két vonal!

Tales from the Borderlands_20141126190037

Egy csata, egy verseny, folyt. köv

Persze az előadásmód páratlan: mindezt többnyire retrospektív meséli el Fiona és Rhys, akik élete váratlan módon függött egymástól. Miután kiderül a stikli, beront a helyszínre az általam csak dubstep-psychokirálynak nevezett Bossanova, aki épp Zer0-val viaskodik.

És csak a felénél járok az első epizód leírásának! Nehezen lehet követni, tudom, viszont be kell vallani – nagyon is jól ültették át nemcsak a látványt, hanem magukat a poént és a helyszíneket is! Nagyon jól párosították a TT-féle játékmenetet a Gearbox által prezentált hangulattal. Csendben, halkan előlépett a Telltale idei talán legnagyobb durranásának a TftB első része.

Vissza a sztorira: a 10 millió dollárt elvesztjük és mindenáron az lesz a célunk, hogy valahogy is, de visszaszerezzük majd azt a bőröndöt, amelyet biztonsági okokból bombával pakoltunk meg. Eljutunk egy régi bázisra, versenyen veszünk részt, majd miután a reménytelenség felüti a fejét, hirtelen siker állhat előttünk, miközben Rhys a magába nyomott azonosítójával küzd… Életre kel majd Nakayama? Folyt. köv.!

Hosszabb a vártnál

Amikor elindítottam, nem vártam többet úgy 95-100 percnél. Erre kicsivel több, mint két órámba került végigjutni az első epizódon. Nem rossz. Igaz, annyira sok párbeszéd nem volt, de az akciójelenetekből sem volt hiány. Olyannyira nem, hogy Rhys segítségével egyszer-kétszer FPS-be is átmehetünk majd. (Hogy hogyan, azt nem lőném le, tessék kipróbálni a játékot!)
Fantasztikus az audiója, csak ne nagyon állítsuk meg mondat közben a játékot, mert nálam egyszer-kétszer ismételt egy mondatrészt emiatt. Ezt leszámítva a zenék ültek, a szinkron pedig telitalálat, főleg Vasquez utolsó pár mondata, mielőtt otthagyjuk irodjában. És grafikailag? Nos, cel-shaded továbbra is, de mivel a Borderlands is ebben fut, abszolút nem volt gond létrehozni azt, amit eddig már párszor láthattunk.

ps4pro.eu_Tales-from-the-Borderlands_4

Ez még durva lesz

Szerintem parádés lett az első rész. Pénzt azért remélhetőleg a játékos is gyűjt, amikor lehetősége adódik rá, mert az a Steve maszk, az bizony rondább, de ígéretesebb. 🙂
Végszó: nyomjuk el a stáblistát. Haláli!
(PS3-ra, PS4-re és PS Vitára is elérhető, szóval ezúttal senki sem marad ki platformtól függetlenül!)

-V-


Pro:

+ Telltale-játékmenet, ezúttal két karakterrel!
+ Borderlands poénok
+ Nem veszi komolyan magát, és ez jól áll neki

Kontra:

– Egy-két audióhiba
– Szerintem zavaró, ahogy eltűnik és megjelenik mondat közben a kiválasztott mondatunk felirata
– Eddig csak Zer0 jelent meg a hősök közül – lesz még valaki, ugye?


Pegi-18Lego Batman 3 -PS4

Kiadó: Telltale Games

Fejlesztő: Telltale Games

Stílus: kaland, akció

Megjelenés: 2014 November

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu