Kínában januártól lehet majd kapni a PlayStation 4-et

A Reuters Sanghajból jelenti, hogy a Sony rövidesen Kínában is árulja majd a PlayStation 4 és PlayStation Vita konzolokat. Ez igazi történelmi pillanat lesz a nagy kínai konzoltilalom után mind a Sony, mind az ország játékokra kiéhezett lakossága számára.Ha hihetünk a Reuters-nek, szerint a kínaiak egész pontosan január 11-én vehetik majd kézbe első ízben a PlayStation 4, illetve PlayStation Vita konzoljaikat, arról viszont még nem érkeztek hírek, hogy a japánok milyen kezdőfelhozatalt szánnak a masinák számára.

PS4PRO.eu_PlayStation4_News_PlayStation4_Reviews_PS4_China

Mivel a Kínai Népköztársaság cenzúrája közismerten rendkívül szigorú, ezért nem tudni, milyen játékok mehetnek át a szocialista értékeket és kínai hagyományokat egyaránt szem előtt tartó cenzorok rostáján. Érdekesség egyébként, hogy ez azt is jelenti, hogy kaphatóak lesznek majd csak az országban megjelenő, exkluzív videojátékok is.

Kína hatalmas ország, illetve a lakosság szeret játszani (elég csak az MMORPG-k kínai farmerjeire gondolni…) így elképesztő méretű új piacról beszélhetünk. Az Xbox One már szeptemberben megpróbálta megvetni ott a lábát, de még nem tudni egész pontosan, hogy milyen eredményeket produkáltak. Januártól mindenesetre már Kínában sem érzik majd magukat egyedül…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu