Kínában egyáltalán nem lesz régiózár a PlayStation 4-en

Amikor az Xbox One-t Kínában bejelentették, mindenki azon morfondírozott, hogy lesz-e vajon régiózár a konzolon. Amikor végül idén megjelent a kínai boltokban idén, akkor valóban régiózár volt rajta, azonban kiszivárgott, hogy ezt nem a kínai kormány, hanem maga a Microsoft tette rá.

ps4pro.eu_ps4_chinese_2

A Kotaku írása és egy helyi lap szerint egy magát megnevezni nem akaró kínai cikkíró azt állítja, hogy hosszan elbeszélgetett egy a kormányalkalmazottal, aki elárult sok mindent, többek között azt is, hogy hiába állította azt a Microsoft, hogy a kínai kormány használta a régiózárat az Xbox One-on, szerinte valójában hazudnak és a redmondi cég rakta rá vélt, vagy valós üzleti érdekből.

PS4PRO.eu_PlayStation4_News_PlayStation4_Reviews_PS4_China

Azt is hozzátette, hogy a kínai kormány semmilyen régiózárat sem tervezett, és a kínai PlayStation 4 konzolokon ilyen nincs is. Ráadásául a kormányuk egyetlenegy dolgot vesz csak szigorúan: a játékok tartalmának ellenőrzését, a régiózár viszont egyáltalán nem érdekli őket.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)