Drasztikus leépítések, elbocsájtások a Codemasters-nél

A Eurogamer információi szerint nagyjából 30 fejlesztőt bocsátanak el a Codemasters-től – főleg tervezőket és művészeket. Belső információk szerint nagyjából 50 munkahely van veszélyben, amelyeket a következő 30 napban fognak megvizsgálni. Az elbocsátás leginkább a művészeket és a tervezőket érinti, míg a programozói részleg nagyjából érintetlen marad — lesznek távozók a Codemasters márkáért felelős, illetve IT osztályáról is.

ps4pro.eu_codemasters_2

A jelenleg is fejlesztés alatt álló játékokat is némileg befolyásolja a karcsúsítás. A PS4-ra és Xbox One-ra megjelenő F1 fejlesztése probléma nélkül halad, azonban az új DiRT-ön dolgozó csapat azonban még kisebb lett, már csak kevesebb, mint 20 fő foglalkozik. A DiRT 4, most februárban került volna a boltokba, azonban jogi problémák merült fel a járművek licence kapcsán, eltolódott a megjelenés.

ps4pro.eu_Codemasters_3

A Codemasters egyébként összesen 500 dolgozót foglalkoztat. Az alkalmazottai ezen a héten kapták meg a rossz híreket, és tekintettel arra, hogy még tart a konzultációs periódus, nem lehet megmondani, hogy pontosan hányan fognak távozni.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)