Zombie Army Trilogy – Harmadszorra is feltámadnak a holtak

A Rebellion nem új a horror, vagy a scifi játékok alkotásában. Ők készítették az egyik Aliens VS Predator-t még 1999-ben, majd pedig később életre hozták az egyik brit képregény kultusz hősét, a Rogue Trooper-t, ami egy poszt-apokaliptikus külső nézetes akció játék volt, furcsa fegyverekkel. Mindkét játék kultusz siker lett, de sajnos nem váltak túl nyereségessé.

 

A Sniper Elite után a fejlesztők aranyat leltek, amikor az alapjátékhoz elkészítették a kiegészítőt, aminek címe a Sniper Elite Nazi Zombie Army… húh ez aztán a hosszú cím. A sorozat eddig csak a PC-n került fel Steam-re, ám a fejlesztők most megjelentették a két részt a konzolokra, kibővítve trilógiává. Így most már csak az a kérdés maradt, hogy ugyanannyira erős-e a sorozat mint mikor az első rész megjelent 2013-ban?

ps4pro.eu_zombie_army_trilogy_2

Célozz a fejére!

A történet egyszerű: Hitler az utolsókat rúgja a háborúban, és bármit megtesz a győzelem érdekében. Végső elkeseredettségében aktiválja a végső fegyverét: feltámasztja a holtakat és velük a szövetségeseket ”sikeresen” visszaveri, és csak a játékos éli túl a véres eseményeket Berlin közelében (plusz még három játékos, akik segítenek a zombik irtásában).

A játék összesen tizenöt pályát tartalmaz, ebből tíz az első két részből áll, amit a fejlesztők feljavítottak, és további öt pálya a második rész után játszódik. A küldetések így is hosszúak voltak, de az újra dolgozása során rövidebbé és zökkenőmentesebbé tették őket. Emiatt már nem tűnnek fárasztónak a hosszú zombiirtások.

A fő jellemzője a sorozatnak, az X-Ray Kill Cam itt is megtalálható, amely ezúttal a zombik sebeződését mutatja, ha kritikus helyen találta el a lövedékünk. Ám e mellé bekerült a játékba egy újabb frissítés, ami pedig a feldarabolás mechanikáját adja, ezáltal most már a csaták még véresebbé váltak. Habár a fejlövés a leggyorsabb módszer a zombik irtására (plusz ezáltal nem tudnak feltámadni), mindig jó látni, ahogy apró cafatokra hullanak az MP44 lövedékei által.

ps4pro.eu_zombie-army-trilogy_6

Régi gyilkoló gépek, új ellenségek

Meglepően kevés új fegyver van az új verzióban. Talán van egy új fegyver, de az is csak a telepített MG42-es volt. Ugyanaz a három főfegyver típus található meg. A főfegyverünk a mesterlövés puska, a másodlagos a sörétes és gépfegyverek, a harmadik pedig a pisztolyok. Továbbá van lehetőségünk csapdákat, aknákat és más mókás tárgyakat elhelyezni, hogy gyorsabban eltávolítsuk élőhalott barátainkat. Sajnos azonban azt érzem, hogy lehetett volna többet is alkotni a fegyverekkel, mint pl lángszóró, vagy például a FG-42 géppisztoly, ami lehetett volna főfegyver is.

 

Az ellenségek picivel több vérfrissítést kaptak, mint a fegyverek ebben az újra dolgozásban. Vannak páncélba burkolt ugró zombik, láncfűrészes zombik (picit Resident Evil) , és még egy-két más amit nem szeretnék felfedni. A mesterséges intelligencia is kapott újra dolgozás, új helyekről jönnek az ellenfelek és kissé csiszoltak rajtuk, hogy ne legyenek annyira agyhalottak mint az előző verziókban. A probléma az, hogy még az új verzióban is eléggé kevés a középszintű ellenfél ebből a zombis kiruccanásból. A játék nagy része időhúzásnak tűnik

  • Lassú zombik tárgyakkal, vagy gránáttal feléd vonszolják magukat.
  • Gyors de hirtelen halált okozó zombik
  • Nehéz gépfegyveres zombi
  • Mesterlövészek
  • Zombikat feltámasztó ellenfelek.

A játék tele van az első fajta zombikkal, és túl könnyű őket megölni. Szerettem volna ha például sima gépfegyver vagy pisztollyal rendelkező zombi is szerepet kapott volna, vagy olyanok, akik képesek gránátot hajigálni.

ps4pro.eu_zombie-army-trilogy_3

Csillogó új… 80as évekbeli hatás

A második világháborúban történő eseményekhez képest mind a stílus, és a zene a 80as évek zombi filmjeire emlékeztet, leginkább a Holtak Napja jut eszembe. A zene pedig a synth és a elektronika keveréke – csak hogy még jobban fokozza a nyolcvanas évek hangulatát. Az előző részek nagyon jól néztek ki a PC-n és PS4-re is nagyon jól sikerült megoldani a grafikát. Azonban a textúra minőségén kívül nem sok mást tett a fejlesztő a játék érdekében. Szépnek szép, de más nem is kellett hiszen maga az atmoszféra már lev olt fektetve az alapjátékokban.

ps4pro.eu_zombie-army-trilogy_5

Utolsó csata a horda ellen

A co-op módot még négy karakterrel egészítették ki. Most végre a nők is fegyvert ragadhatnak, hogy hamburgert gyártsanak a zombihordákból.Továbbá megkapjuk a szokásos Horda módot, ami az előző részekből kimaradt. Szerencsére a fejlesztők itt dedikált pályákat készítettek. Az egyik ilyen pálya fenn a ködös hegyek között egy kastélyban játszódik, ahol négy játékos próbálja túlélni a zombikat ameddig csak tudják.

Nagyon jó és remek ötlet volt hogy a fejlesztők külön időt szántak erre a módra, és nem csak a kampányból bemásolták a pályákat.

Azonban figyelmeztetnem kell mindenkit hogy bár élvezhető egyedül is a Zombie Army Trilogy, a legjobb, ha legalább egy barátoddal nyomulsz a teljes élményért, mivel az egyedüli harc sok időbe telhet és unalmassá válhat.

ps4pro.eu_zombie-army-trilogy_2

Jó csaták fejetlenül

A Zombie Army Trilogy nem fedezi fel a spanyol viaszt, de jó abban, amiben két éve is jó volt, egy hangulatos zombis gyilkoló játék, ahol az erőszaknak nincs megállás. Jó a szóló és a multi élmény, még akkor, is ha a játék unalmas egyszemélyes módban. Ragadj meg egy-két puskát, kólát, sült krumplit és élvezd a zombik gyilkolását!

-Dante-


Pro:

+ Jobb grafika
+ X-Ray Kill Cam még mindig nagyon jó
+ Sok pálya, hosszú kampány, co-op mód

Kontra:

– Unalmassá válhat ha egyedül vágnak neki
– Ne vedd meg, ha unod a zombikat
– Kevés új fegyver és új ellenség


 

Kiadó: Sony Computer Entertainment

Fejlesztő: Rebellion Oxford

Típus: akció, horror, mesterlövészet

Megjelenés: 2015 Március 6

Zombie Army Trilogy

Játékmenet - 7.2
Grafika - 7.8
Sztori - 5.8
Zene/audio - 7.5
Hangulat - 7.6

7.2

A Zombie Army Trilogy nem fedezi fel a spanyol viaszt, de jó abban, amiben két éve is jó volt, egy hangulatos zombis gyilkoló játék, ahol az erőszaknak nincs megállás. Jó a szóló és a multi élmény, még akkor, is ha a játék unalmas egyszemélyes módban. Ragadj meg egy-két puskát, kólát, sült krumplit és élvezd a zombik gyilkolását!

User Rating: 3.4 ( 1 votes)

Spread the love
Holt hősök társasága
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu