The Evil Within: The Assignment – Női vonal

TESZT – Tavaly Shinji Mikami új horror játéka az Evil Within sokunkat megijesztet, idegesített és elgondolkodtatott mire befejeztük. Főleg hogy azt kérdeztük magunktól: Mi a fene történt is valójában? Nem volt tökéletes Sebastian kalandja, de jó volt végig kalandozni egy új és ismeretlen torz világban, ami tele volt csapdákkal és félelmetes lényekkel. Azonban volt néhány megválaszolatlan kérdés, amit most ez a DLC próbál választ adni.

Sikerül ezzel a kiegészítővel többet megtudnunk a démonokról, szereplőkről, és motivációjukról? Olvasd tovább, hogy megtud!

The Evil Within 2

 Expozíció és vér

Az Assignment igazán különösen illik bele az Evil Within történet és mitolgiájába. Párhuzamosan fut a főszállal, de mégis teljesen más körképet tud adni. A főszereplőnk itt Julie Kidman, aki néha segített, máskor pedig akadályozta Sebastian munkáját. Itt azonban Julie inkább csak mint egy „jármű” lenne a játékos számára. Az Assignment szinte csak végig furikázza a játékost olyan történet pontokon, amelyekre vagy nem volt elég idő kidolgozni a főjáték során, vagy szimplán háttértörténetet (világ építésként) mesélnek el. Ezzel semmi baj nem lenne, de egy tíz dolláros DLC-nél előjött egy-két keserű gondolat.

The Evil Within 4

Persze a játékmenet van (és nem olyan rémes, mint a Bioshock Infinitenél), de a legtöbb rész lopakodós, fuss el az ellenségtől (vagy csald tőrbe őket). Nincsen fejlesztési rendszer se (valószínűleg a DLC hossza miatt), továbbá nincsen túl sok fegyver a játékban. A szokásos sétálj végig az ijesztő folyósón, és a rémisztő ellenfelek, akik egy ütéssel megölnek azonban maradtak.

Ez a két rész valamelyest visszaadja az elvett irányítást a DLC-ből. Sőt nagyon is jó hangulatot teremtettek az Assignment, és a képi/hang világ remekül megvan oldva.

The Evil Within 5

Ez valódi? Nem… vagyis majdnem

Anélkül hogy nagyon elárulnék a DLC történetéből, annyit elmondhatok, hogy nem minden kérdésre fog választ adni. Van, amire igen, vagy csak utal, és némely kérdésre a választ teljesen új csavart ad az alapjátékban történt eseményekre. Néhol alig lehet követni mikor is történnek azok a bizonyos esemény az Evil Within idővonalán. Helyszínek, pályák és beszélgetések teljesen újra vannak mixelve, hogy a rejtély még kuszább legyen.

Érdemes a vér és horror között még mászkálni?

A DLC négy óra hosszú, de mivel néhol szinte csak expozíciót hallgattunk lehet hogy egyesek számára ez kevesebbnek fog tűnni. Sokkal jobban fókuszál a történetre és több a lopakodós szekció mint az alapjátékban. Habár kulcsfontosságú rejtélyeket megold, és eléggé hosszú ez a DLC, a fentebb említett problémák miatt nem biztos hogy mindenkinek fog tetszeni ez a megoldás.

Ettől függetlenül ha érdekel a Evil Within világa érdemes megvenni, mert a hangulat és az ijesztések még mindig nagyon jók. Reméljük hogy a második DLC-ben több a harc, és kevesebb az expozíció.

-Dante-


Pro:

+ Még több Evil Within
+ Jobb történet
+ Horror hangulat

Kontra:

– Túl sok expozíció
– Kevés harc
– Kevesebb lehetőségek a játékon belül


Kiadó: Bethesda Softworks

Fejlesztő: Tango Gameworks

Stílus: túlélő horror

Megjelenés: 2015 február

The Evil Within: The Assignment

Történet - 8.6
Hangulat - 8.5
Harc - 5.3
Játék időfelosztása - 4.1

6.6

User Rating: 2.65 ( 1 votes)

Spread the love
Holt hősök társasága
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu