Onechanbara Z2: Chaos – Erotikus horrorjáték

ELŐZETES – Az Xseed Games folytatja a Onechanbara őrületet. Az első résszel a PS2 tulajok lehettek gazdagabbak még 2004-ben. Azóta lefolyt néhány csepp a Dunán, a sorozat is rengeteg platformot megjárt és idén visszatalál a Play Station-höz, hogy újra elkalauzoljon minket egy zombikkal teli világba. A gameplay egyelőre nem esélyes az év játéka címre, de nyár végéig még bármi történhet… de inkább nem esélyes.

Ahogy tartja a marketinges mondás is, egy nővel minden eladható. Ha valamiben biztosra megy az Xseed Games, akkor ez biztosan az, mivel kapunk 4, majdhogynem meztelen hősnőt. Aki csak egyszer is ”eltévedett” az internetes szörfözés közben, tuti látott már hasonlót. Nagy, manga szemek, még nagyobb kannák, hosszú combok, ráadásul mindez négyszeres mennyiségben. A Bikinis Zombiirtó csapat akcióra kész.

Onechanbara Z2 Chaos 2

Hölgyek, hegyek, völgyek

Amennyire hősnőink alakjában megvan az arányosság, annyira nincs meg magában a játékmenetben. Úgy látszik, hogy a kiadó csupán a lányok látványával akarja eladni az Onechanbara Z2: Chaos t. Sem a környezetre, sem az ellenségekre nincs annyi hangsúly fektetve, mint a 4 grácia ringó bimbóira. A pályák 100%-ban lineárisak, sehol nem lehet eltérni tőlük, ha mégis megpróbálnánk, nyomban egy scriptfalnak rohanunk, más játékok azért ezt a problémát sokkal elegánsabban oldják meg (lásd DMC). Ellenségek tekintetében pedig ha végigpucérkodtuk magunkat az első néhány pályán, már nem fog tudni újat mutatni a játék a főellenségeken kívül.

Onechanbara Z2 Chaos 3

Házikó, cípősz cirke, kisszék, szánkó

Bár lehet, hogy ez csak az eddig közzétett videókban van így és később fordítják majd az egész játékot angolra, egyelőre az a helyzet, hogy a játék elég érdekesen keveri a nyelveket. A küldetések közti menükben ugyanis az a helyzet, hogy a magyarázatok, tárgyak, leírások 90%-ban kandzsikkal íródtak. Csupán a maradék 10% angol nyelvű, például a nehézségi szintek és egyéb, egy-egy szavas részek. Szóval a játék nagyobb része várhatóan azzal fog eltelni, hogy kitapasztaljuk a különböző fegyverek eltérő előnyeit, hátrányait meg úgy en bloc az egész játékmenetet.

Onechanbara Z2 Chaos 4

Volt egyszer egy hol is van?

Történetben sem várható nagy áttörés, nem véletlen, hogy az Xseed Games eddig inkább a lányok idomait emelte ki, nem a Rémusz bácsit megszégyenítő történetet. Egyelőre a játék, annyinak látszik, amennyi. Minden egysíkú pálya végére kapunk egy arénát, ahol különböző főellenségekkel rúghatjuk össze a port.

A kalandok közbeni menükben tuningolhatjuk a lánykák kinézetét, a fegyvereiket, valamint díszíthetjük őket más és más gyűrűkkel, amik hatással vannak a harctéri teljesítményükre. Hack n’ slash játék lévén, az előrehaladás érdekében elengedhetetlen a fegyverek állandó fejlesztése de bővebb információkkal egyelőre nem szolgál a kiadó. Apró, de fontos színfoltja a kűzdelemnek az úgy nevezett blood meter. Ez, a csata folyamán ”piszkolódó” fegyverünk állapotát hivatott jelezni, értelemszerűen minél magasabb, annál kisebb sebzésre leszünk képesek.

Onechanbara Z2 Chaos 5

Fegyverünk automatikusan tisztul, amikor nem használjuk vagy másik karakterrel játszunk, ugyanis egy szinten erre rá is leszünk kényszerítve. Nem fogjuk tudni végigtolni a játékot csak az egyik lánnyal, ők ténylegesen csapatként funkcionálnak. Harc közben, ha az éppen használatban lévő hölgy túlzottan lesérül, vagy túl magas a blood metere, azonnali cserét hajthatunk végre, egyetlen gombnyomással. Másik ok a cserére a kombózás kiterjesztése, egy-egy különleges páros mozdulat előhívása. További pozitívum, hogy használnunk kell majd a tapipadot, hogy be tudjunk vinni néhány végzetes csapást a nagyobb ellenfelek, boss-ok ellen egy QTE keretein belül. Ez mindenképp dicséretes, mivel hiába van ott, a PS4-es felhozatalra sajna nem igazán jellemző, hogy kihasználja a dualshock 4 közepén elterülő új panelt.

Onechanbara Z2 Chaos 6

Kezeket a paplan fölé…

Összességében a Onechanbara Z2: Chaos csak egy átlagos hack n’ slash, számomra kicsit szürke, sem grafikailag, sem semmilyen értelemben nem az év meglepetése. Bőven van még hova fejlődnie, a harcok elég átláthatatlanok, a tonnányi, minket körülvevő zombi és szörny miatt szinte soha nem látjuk még azt sem, hogy melyik irányba állunk. Viszont ha az ellenség kisebb létszámban vonulna fel, még akkor sem látnánk magunkat attól a rengeteg effekttől, amiket a különböző mozdulatok eredményeznek. Remélhetőleg javul még valamit a játék és akkor talán betehető az elmegy kategóriába, ez még elég sovány egy PlayStation 4-es minőségű játékhoz. Ősszel kiderül a meztelen igazság.

– Dazo911 –


Szépségek…

+ Alulöltözött playmate-ek
+ Sok lehetőség a módosításra
+ Tapipad használata

Csúfságok…

– Monoton
– Kaotikus harcok
– Kínai-angol menü”

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu