Assassin’s Creed Syndicate – „Angolosan tálalva!”

ELŐZETES – Ahogy nincs szilveszter tűzijáték nélkül, úgy manapság nincs új év Assassin’s Creed nélkül. Sajnos ismét egy számozatlan részt kapunk, de ha az egész játéknak ez lesz a legnagyobb baja, akkor október végén sokan csettinthetünk elégedetten Jacob és Evie Frye kalandjaira. Marc-Alexis Côté, a Ubisoft Quebec kreatívja szerint a sorozat nagy mértékben hű lesz az elődökhöz de egy teljesen friss, pörgősebb, szórakoztatóbb játékot fognak az asztalra tenni.

Két éve készül egy játék, amit valószínűleg már akkor várt minden rajongó, amikor még be sem volt jelentve. Íme megérkezett az első, teljesen hivatalos, nem ”belső forrásból” kiszivárgott hír adag. Felejtsük el a Victory alcímet, bár az idei AC várhatóan nagy győzelmet arathat mind a kasszáknál, mind a gamer társadalom szemében.

ps4pro.eu_news_reviews_previews_and_more!_assassins_creed_syndicate

A Syndicate minden eddiginél többet, szebbet, jobbat ígér az előző részekhez képest. Persze az alap sztori nem változik, ez talán nem is akkora probléma, hiszen az egész széria az asszasszinok és a templomosok örök csatájára alapoz. Ami változékony, az a történelmi kor és az ezekkel járó környezet, felszerelések, helyzetek és ezek bizony változtak. Sokat!

ps4pro.eu_news_previews_reviews_and_more_assassins-creed-syndicate_1

„LONDON!”

A Syndicate-nek a viktoriánus kori London és környéke ad otthont. A látottak alapján valóban helytállóak Côté állításai. Az Angol főváros ugyanis lenyűgözően néz ki, a különböző gazdag családok fényűző palotájától kezdve, egészen az utolsó kis sikátor patkányok itta pocsolyájáig. Minden részlet a helyén van, ami a kort tökéletesen jellemzi. Az ipari forradalom utolérhető az egész játéktér minden négyzetméterén.

Igen, Londonban. Nem ismerős? Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, még rosszabb idő, kibaszott Mary Poppins… LONDON!” (Blöff)

A falak hirdetésekkel vannak borítva, az időszakra jellemző épületek cicomái mind enyhén kormosak, piszkosak a vonatok és a gyárkémények füstjétől. Az utcák ÉLNEK, eltérően az eddigi, megszokott gyakorlattól, itt tényleg érződik, hogy az utcán mozgó rengeteg ember a dolgára igyekszik és nem zombi módra ténfereg, hogy csak a létszámot növelje. A maga nemében valóban gyönyörű város, nem csoda, hogy valakik irányítani akarják.

ps4pro.eu_news_previews_reviews_and_more_assassins-creed-syndicate_2

Ketten a rosszak ellen

A Ubisoft ebben is bekeményít és az eddigi átlagosan egy főszereplős AC-k most kicsit háttérbe szorulnak, főszereplőink ugyanis a Frye ikerpár lesznek. A Rook banda vezetője, Jacob, a tipikus, nagyon beképzelt, heves habitusú de iszonyatosan badass karakter és az ő szöges ellentéte, a teljesen kiegyensúlyozott, precíz, ám eddig titokzatos Evie.

Céljuk, hogy együtt vegyék fel a harcot a korrupció és a kormány ellen, ami elnyomja népét. Ehhez viszont nem elég két ember, így mind az egész Rook klán, mind az általuk megmentett, bosszúra éhes nép tagjai a hátuk mögé állnak, hogy támogassák őket a csatákban. Lesz is rájuk szükség, mert London tele van a templomosok által pénzelt rosszfiúkkal, bandákkal, akiket ha ki akarunk űzni egy adott negyedből, azt egy úgynevezett bandaháború keretein belül tehetjük majd meg. Felállnak egymással szemben a felek egy sorfalat képezve, de folytatás nem egy Adj király katonát!-hoz illik. Innentől kezdve véres harc indul addig, amíg valamelyik oldal el nem fogy teljesen. Ha a nép legyőzi ellenségét, az a negyed onnantól a lázadók területe.

ps4pro.eu_news_previews_reviews_and_more_assassins-creed-syndicate_3

Khukuri (ku)

Jó lázadókhoz, mi több, asszasszinokhoz méltóan fegyverekben sem fogunk hiányt szenvedni. Kezdjük máris a legérdekesebb darabbal, az angol gyarmatok egyikéről, Nepálról származó, machete szerű késsel, a kukri-val (eredeti nevén khukuri). Nem egy hatalmas kard, nem távolsági fegyver de tökéletes választás egy brutális közelharchoz. Szokatlan formájával és lapja kidolgozottságával épp eléggé fel lehet kelteni vele az őrök figyelmét, főleg, ha 10 méterről beledobjuk egy keményebb fickó fejébe.

ps4pro.eu_news_previews_reviews_and_more_assassins-creed-syndicate_4

Ebben az esetben a kukrit bukjuk amíg meg nem szabadítjuk tőle a szebb létre szenderült ellenséget, addig viszont lerendezhetjük a többi tagot a sorozat ikonjává vált rejtett pengével, valamint dobókések és egy revolver is a rendelkezésünkre áll, ha eldurvulna a helyzet.

A közlekedésben is kapunk egy újdonságot, mégpedig egy, a rejtett penge mellé szerelt kis kampókilövő mechanikát. Ennek segítségével könnyebben feljuthatunk egy háztetőre, valamint kötélpályaként is használhatjuk, nagyobb távolságok áthidalására vagy út közben leugorhatunk róla, hogy egy kellemetlen helyen lévő őrszemtől megszabaduljunk.

Persze a pengéken kívül találkozunk még olyan klasszikusokkal, mint a hallucinogén dart, amivel például egy ellenséget ugraszthatunk neki egy másiknak. Valóban illik a korhoz a felhozatal, már nem járkálhatunk egy hatalmas karddal az oldalunkon, nem lehetünk feltűnőek, mindennek rejtve kell lennie.

ps4pro.eu_news_previews_reviews_and_more_assassins-creed-syndicate_5

Amis GTA

A közlekedési rendszer is teljes mértékben átalakulni látszik. Eddig az volt a megszokott, hogy szárazföldön, egy-egy városban csak sétálóutcák voltak, az emberek a lovak (járművek) között mászkáltak. Ezt is elvetette az Ubisoft és az embereket ”száműzte” a járdára, a széles utcákra pedig lovas kocsik tömegét vezényelte.

Persze ettől függetlenül nem törvényszerű, hogy a két oldal megmaradjon a saját részén, de a kornak megfelelően mindennek megvan a saját helye, alakul a rend(szer) és a fegyelem. Lovas kocsik lévén persze nem maradhatnak el az üldözéses jelenetek, ami persze nagy betűs KLISÉ de ha a helyzet kívánja, akkor belefér, csak ne vigyék túlzásba, még a végén lángnyelves, ültetett kocsikkal, és spoilerezett lovakkal állhatunk rajthoz egy időmérő futamon.

Ettől egyelőre nincs okunk félni, viszont máshogy sikerült fűszerezni a járművekhez való hozzáállást. Hasonlóan a Just Cause-hoz, itt sem csak az játszik, hogy beülünk és hajtjuk a pacikat, lesz lehetőségünk menet közben felmászni a kocsi tetejére, onnan támadni, másik járműre ugrani stb.

ps4pro.eu_news_previews_reviews_and_more_assassins-creed-syndicate_6

Győzelem lesz?

Az eddig látottak/hallottak alapján abszolút. Több száz fős, mind sikerre vágyó készítő dolgozik azon, hogy nekünk jó legyen október 23-án. Ha nekünk jó, nekik is. Sok darab hiányzik még a kirakósból, nincs információnk konkrétabban a sztoriról, a játéktér méretéről, a vonatok, hajók vezethetőségéről, az animuson kívüli helyzetről, még igazán a női főszereplőről, Evie-ről sem.

ps4pro.eu_news_previews_reviews_and_more_assassins-creed-syndicate_7

Mindenesetre a hivatalos információk láttán én elhiszem, hogy a Ubi most tényleg dolgozik tisztességgel. Remélhetőleg nem vétenek olyan hibákat, mint a Unity-féle horror show, vagy egy frissítéssel nem teszik játszhatatlanná a játékot, mint ahogy most ez a helyzet a The Crew-nál.

Személy szerint én nagyon várom a Syndicate-et, valamint a folytatást is. A történelem előrehaladtával sok említésre méltó időszak van még hátra. Egy biztos, mi itt leszünk, hogy beszámoljunk nektek mindenről, mindenkor.

– Dazo911 –


„Minden szabad…

+ Régi kedvenc, új köntösben
+ Új fegyverek
+ Újabb korszak

…de talán semmi sem igaz…”

– Számozott kiadás?
– Tényleg méltó lesz az elődökhöz?
– Batman adta a kampókilövőt?

Kiadó: Ubisoft

Fejlesztő: Ubisoft Quebec

Stílus: Akció-kaland

Megjelenés: TBA

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu