Need For Speed (2015) – „Hazatérés?” [VIDEO]

ELŐZETES – Az utóbbi években hanyatlásnak indult sorozat egy új taggal jelentkezik az Úr 2015. évének végén, pontosabban november 3-án. Azonban ez most valami más. Valami új, amiért minden egykori rajongó két kézzel verte az asztalt. Hova tűnt a régi tuningrendszer? Miért elérhetetlen szuperautókból áll a repertoár? Mi az, hogy 250-el, driftelve be lehet venni egy kanyart? Mikor tér vissza az underground életérzés? Most!

 

Egy cím, amit említve nincs olyan gamer, akinek ne lenne meg róla a véleménye. Akit egy fikarcnyit is érdekel ez az autós világ, az biztosan találkozott már a Need For Speed-el.

Az Electronic Arts 1994-ben indította útjára a legendát, azóta a sorozat 21 epizódot tett le az asztalra, sőt, 2002-től évente egy résszel, rohamosan bővült a paletta. 2014-ben szünetelt a nagyüzemi gyártás, az egyetlen dolog, amit az NFS számlájára tudunk írni, az az Aaron Paul főszereplésével készült, a játék nevét viselő, kicsit egyszerű, kicsit humoros, évente egyszer megnézhető film.

Need for speed  2

Egyet előre, kettőt hátra, eddig

A 21 rész több generációra bontható, pillanatnyilag 4 érára osztható a sorozat, sajnos viszont egy új generáció nem tekinthető feltétlen előrelépésnek. 94-től 2000-ig a kezdeti, PlayStation 1-en is elérhető, igazi árkád autóversenyeket gyártottak, a Need For Speed-től a Porsche Unleashed-ig. A következő korszak 2002-től (NFS Hot Pursuit 2) 2008-ig (NFS Undercover) tartott.

Utána 2009-től (NFS: Shift) egy rövid éra indult el és állt meg 2011-ben (NFS: The Run). Végül a jelenlegi generáció, ami 2012-ben kezdődött, és pillanatnyilag kettő részt tud felmutatni, a Most Wanted-et és a Rivals-t. A 2006-os Carbon óta viszont az EA egyre megosztóbb részeket dobott a piacra és igazság szerint kevesebb új rajongót szereztek, mint amennyi régit elvesztettek, így az NFS hanyatlásnak indult.

Need for speed  3

Aranykor

Aki jobban nyomon követte a sorozatot, tud választani, hogy melyik korszak adta a legtöbbet az autós játékok világának. Sok emberrel beszéltem már különböző NFS részekről és egybehangzóan jelentettük ki, hogy a legszebb időszak, az aranykor az Underground 2 és a Carbon környékén volt. Ott mit kaptunk?

Egy egész várost, átlagosabb, nem szuper kategóriás járműveket, részletes teljesítmény- és optikai tuninglehetőséget, ésszerűen kezelhető irányítást. Ezeket imádtuk és ezek voltak azok a szempontok, amik tovább növelték a legenda fényét. Valamint ezeket nem kellett volna piszkálni.

Need for speed  4

Bukás, bukás hátán

Viszont pontosan ezekkel kezdtek el szórakozni a fiúk, profilváltás címén, jöttek a Prostreet és Shift részek, itt vették el a város méretű játszótereket. Aztán a Hot Pursuit reboottal és a The Run-nal változott a kezelés és eltűntek a régebbi, tuningért kiáltó versenyautók, valamint az összes újabb részre jellemző, hogy hátrányára változott az irányítás és úgy összességében a fizika.

Valószínűleg ez volt az oka annak, hogy tavaly nem kaptuk meg a szokott évi adagot és az aktuális fejlesztőcsapat, a Ghost Games vezetője, Marcus Nilsson így nyilatkozott: „Már nagyon benne vagyunk az új játékunk fejlesztésében és egy valami megígérhetünk nektek: hallgatni fogunk rátok. Azt a játékot fogjuk megcsinálni, amit kértetek tőlünk. Ez egy olyan rész lesz, amit érdemeltek, de ehhez több időre van szükségünk”

Need for speed  5

Egyszemélyes felmentősereg?

Reméljük. Mindenesetre, ami az új, 2015-ös Need For Speed-ről tudható, látható, az rendkívül szimpatikus. Mind a környezet, a tuning, a felhozatal azt a bizonyos aranykort idézi, mégis egy friss érzetet sikerült adni a játéknak.

Az bemutatóban látott Subaru BRZ hangja egyszerűen lenyűgöző, tényleg így kell muzsikálnia egy igazi versenygépnek. A helyszín egy fiktív kaliforniai város, Ventura Bay és környéke. Meg nem erősített források szerint a terület kétszerese lesz a Rivals-ban látottaknak.

Need for speed  5

Garázs

A kínálat egyelőre szegényes de minden bizonnyal ez még bővülni fog. Összességében viszont úgy látszik, hogy a Ghost Games és az EA végre koccintott arra, hogy mellőzik a full-full prémium kategóriás autókat és meghagyják azokat a DriveClub-nak, a Project Cars-nak és a versenypályáknak, ahova valók.

Itt ismét utcai autókat készíthetünk, szinte kedvünkre. Hozzányúlhatunk a gépháztetőhöz, a lökösökhöz, szoknyákhoz, felnikhez, mindenhez, amihez kedvünk tartja. A Homasita szökevényektől a valóban kemény utcai gépekig, bárhogy elkészíthetjük álmaink kocsiját.

Utolsó dobás?

Valószínűleg nagy szerepet fog játszani az év végén érkező reboot a Need For Speed további sorsában, így a Ghost nem is bízta a véletlenre a folytatást. Konkrétan a rajongókhoz fordultak, hogy a lehető legjobb játékot hozzák össze nekünk. Arra kérték a gémereket, hogy adjanak ötleteket, segítsenek, hogy milyen játékkal játszanának szívesen.

A konzultáció pedig lezajlott, az új rész pedig úgy tűnik, hogy valóban a kéréseknek, tippeknek megfelelően fog kinézni. Nagyon várjuk, valamint reméljük, hogy nem csak a nevével akarják majd eladni a november 3-án megjelenő Need For Speed-et.

-Dazo911-


Ezért érdemes rá figyelni

+ Új cím
+ Régi érzet
+ Erős audió

Még kérdéses:

– Visszatalál a gyökerekhez?
– Azt a kamerát felejtsük el
– Reméljük nem farolva kell vezetni


Kiadó: Electronic Arts

Fejlesztő: Electronic Arts

Stílus:  autóverseny

Megjelenés: TBA

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu