Új PS4 modell? Szétszedve!

Japánban már az előző héten piacra dobta a Sony az új PlayStation 4-modellt, amely a CUH-1200 kódnevet kapta. Ugye ez a modell az, amelynek a tömege 10 százalékkal kisebb, illetve 8 százalékkal kevesebb áramot fogyaszt. Idáig viszont nem volt halvány lila gőzünk sem arról, hogy a Sony miként érte el a kisebb áramfelvételt, de miután valaki vállalkozott arra, hogy szétszedje a Sony konzolját, megvilágosodtunk…

ps4pro.eu_uj_PS4_alkatresz_1
Eddig 16 darab, egyenként 512 megabyteos memóriachip volt a PlayStation 4-en, amely ugye összesen kiteszi a 8 gigabytenyi memóriát. Az új modellben ehelyett csak 8 chip van, amely egyenként 1 gigabyteos. A gyártójuk ugyanúgy a Samsung maradt, de most már nincsen az APU köré is pakolva a memóriából, ehelyett az alaplap másik végére lettek szerelve. A másik hasznos újítás a bekapcsoló és lemezkiadó gombokkal kapcsolatos: most már mechanikus gombok kerültek a konzolra. A LED fény is kisebb lett.
A CUH-1200-as sorozat július közepe tájékán válik elérhetővé Európában, de ugyanazon az áron, mint eddig. A szétszedéssel kapcsolatban itt látható néhány kép.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu