Kína: Immáron teljesen nyitva a kapu a konzolok előtt

Még 15 évvel ezelőtt határozott úgy a Kínai Kommunista Párt, hogy teljes mértékben betiltja a konzolok értékesítését, amely pont a PlayStation 2 megjelenésének tett keresztbe – az Xbox és a Gamecube már esélyt sem kapott a startra. Ennek az időszaknak vége, bár már tavaly óta egy átmeneti időszakban volt az állam a konzolok felé.

A Shanghai városában található szabadkereskedelmi zónában ugyanis már volt lehetősége a Nintendonak, a Microsoftnak és a Sonynak értékesítenie termékeiket, de most a tiltás feloldásra kerül: immáron bárhol gyárthatnak és értékesíthetnek konzolokat az országon belül. Több, mint 20 milliárd dolláros forgalmat becsülnek csak Kínában játékok és konzolok eladásából 2015-ben, tehát a későbbiekben egy fontos piaccá nőheti ki magát, feltéve, ha a játékok megfelelnek a cenzorok elvárásának.

A Sony rövid nyilatkozata annyiból állt, hogy „Ez jó hír számunkra” – bár a hat játéknál többet kellene elérhetővé tenni ott, igaz, erről nem kizárólag a japán cég tehet…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu