A PlayStation 4 sosem fogja túlszárnyalni a PlayStation 2 eredményeit

Nem tagadjuk le, hogy a Sony PlayStation 4 tényleg a jelenlegi konzolgeneráció vezérfigurájának tekinthető az immáron 25 milliónál is több eladott konzollal, de azt sem ignorálhatjuk, hogy a PlayStation 2 eredményeit nem nagyon lesz képes túlszárnyalni eme konzol.

A PlayStation 2 azért is van nagyobb előnyben, mert 155 millió (százötvenöt millió, nem elírás!) darab került belőle értékesítésre. Ám tegyük hozzá, hogy gyakrabban jönnek ki mostanában a konzolok, így egy elég hajmeresztő eredményt kellene összehoznia: 3-4 év alatt úgy 130 milliót kellene értékesíteni, hogy hasonló szinten legyen. Mindezt úgy, hogy itt az okostelefonok/tabletek piaca is már jelen van, ami két generációval korábban még nem is létezett ekkora mértékben. Plusz ezeken felül az Xbox One-nak van esélye itt-ott megfogni a Sony-t (Rise of the Tomb Raider – például ez egy jó cím lehet, ami eladhatja a konzolt, legalábbis a PC-s megjelenésig biztosan), illetve a Nintendo NX is esélyes, hogy még 2016 végéig beszállhat a ringbe.

Még egy ok, ami miatt a PS4 nem fog a csúcsra jutni: a PlayStation 2 jókor, jó időben és jó árral jelent meg, amelyet megfejelt még a DVD-lejátszó funkciója, míg manapság interneten nézünk elég sok mindent. Hacsak a PlayStation 4 nem indul be komolyabban Kínában, nem fog listavezető lenni – de a PS3-at biztosan megfoghatja még, ami azért még mindig becsülendő eredmény.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)