Kiszivárogtak a PlayStation 4 3.00 firmware részletei!

Nagyobb firmware frissítés várható a közeljövőben, és ezúttal nem valami elhanyagolható stabilitást javító updatere kell számítani – a 2.50-es, komolyabb firmware után a 3.00 lesz az eddigi egyik legnagyobb újítás a PlayStation 4-nek.

Már javában zajlik a bétatesztelés Japánban, ahonnan kiszivárogtak a részletek az új firmwareről. Nézzünk néhány fontosabb részletet meg. A főmenüben lesz egy új menüpont, az Events, amely az eseményeket mutatja majd. Ugyanígy idekerül a PlayStation Plus is, amely az előfizetőknek lesz egy sokkal gyorsabb lépés, hiszen így havi játékokat pillanatok alatt elérhetik. A Friends alatt a Community fog megjelenni, ahol új közösséget hozhatunk létre, vagy találhatunk hasonló érdeklődésű felhasználókat is.

Megjelenik majd egy Now Playing opció is, ahol azt láthatjuk, hogy ki mivel játszik épp, ennek köszönhetően könnyebben hozhatunk létre egy új partit, indíthatunk egy új játékot, vagy kérhetjük tőlük, hogy közvetítsék számunkra a játékmenetüket – a Now Playing a Messages (itt egy újítás a Stamps megjelenése lesz, könnyebben navigálhatunk a barátaink üzenetei között ennek segítségével), a Friends, a Community és a What’s New alatt is fellelhető lesz. Ami komolyabb érdeklődésre számíthat, az a YouTubera történő közvetítés lesz – igen, most már nem csak a Twitchre közvetíthetünk, hanem a Google oldalára is. Sőt, a Twitterre is feltölthetünk maximum 10 másodperces videókat.

ps4pro.eu-firmware-update

A Live from PlayStation alatt már videókat és képeket is láthatunk a közvetítéseken kívül, az automatikus scroll sebességét is beállíthatjuk, az értesítések alatt pedig a közösségi, a játékközvetítési igényre vonatkozó, az eseményekre és a jelenlegi dalra vonatkozó opciók is megjelennek. A What’s New feed tartalmaira kommentálhatunk, a Blu-Ray/DVD lejátszó alatt a kisegítő lehetőségek jelentek meg, illetve a szülőknek vannak érdekes újítások: a játékok korhatárát applikálhatjuk a játékok elindításánál, az új felhasználó létrehozásánál egy gyermek fiókot is létrehozhatunk, illetve adott weboldalak elérését is letilthatjuk – igaz, ez a szolgáltatás pénzbe kerül.

Ezek mind elég komoly újításoknak tűnnek, de a felhasználók által elindított BetterPSN kampányra eddig mintha nem hallgattak volna. Remélhetőleg a későbbiekben a kérésekre is hallgatni fognak, de attól függetlenül a YouTube streamelés, a PlayStation Plus könnyebb elérhetősége és a közösségi frissítés érdekessé teszi a 3.00 firmware frissítést – a megjelenési dátumról még nem tudunk, de a béta tesztelés miatt véleményünk szerint szeptember közepe tájékán válhat elérhetővé a PlayStation 4-hez a firmware.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu