Final Fantasy XV: „Már 70 százalékban kész”

Hajime Tabata, a Final Fantasy XV (leánykori, azaz előző generációs nevén Final Fantasy Versus XIII) rendezője szerint a játéka jelenleg hetven százalékos készültségi állapotban van. Így ebből az adódik, hogy a 2016 őszére tervezett megjelenésig egy évük van, hogy befejezzék (illetve lokalizálják, mert az kizárt dolog, hogy ne fordítsák le angolra is) a játékot. Tegyük azért hozzá, hogy erről a projektről 2006-ban, tehát kilenc éve hallottunk először…

Tavaly szeptemberben még félkésznek nevezte Tabata a Final Fantasy XV-öt, idén korábban már hatvan százalékosnak, úgyhogy haladnak, bár azért még aggódunk a tempó miatt. Tabata szerint azért halad ilyen lassan, mert most először hoznak ki világszerte egy időpontban egy Final Fantasy játékot. Ne feledjük, a FF VII még 1997-ben először japánul januárban, majd Amerikában szeptemberben jött ki!

ps4pro.eu-final-fantasy-2

Elismerjük, hogy a lokalizáció időigényes (elvégre egy termetes JRPG-ről beszélünk…), szóval ha nem lesz tele elírásokkal és hibával az angol kiadás, akkor inkább menjenek a biztosra. Már kivártunk kilenc évet, a tizedik már nem lehet akkora probléma, nem?

Amúgy a Square Enix elnézést kért a túlzott kommunikációért a játékkal kapcsolatban…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu