Eldőlt, hogy kié lett a Duke Nukem franchise

Jó ideje megy a háttérben a huzavona a 3D Realms, az Interceptor Entertainment és a Gearbox között azzal kapcsolatban, hogy kinek a birtokában is van Duke Nukem. Most viszont a három fél közösen döntött arról, hogy befejezik ezt egymás között.

Hogy kerül a képbe az Interceptor? Korábban a 3D Realmstól licenszet kaptak arra, hogy fejlesszenek egy játékot, amely a Duke Nukem Mass Destruction névre hallgatott, viszont a fejlesztést azonnal abbahagyták, amint a Gearbox felkereste őket. Ekkor jött az az elhatározás, hogy jobb, ha egy helyen van az IP.

Erre reagált Frederik Schreiber az Interceptortól: örül annak, hogy ez a pereskedés végetért, mert így teljes erővel koncentrálhat a csapat a Bombshellre, de hozzátette, hogy azt is becsüli a Gearbox irányába, hogy dolgozhatott a Duke Nukem Reloadeden, amelyet 2011-ben hagyott hátra azért, hogy létrehozhassa az Interceptort és a Rise of the Triadot.

Így a Gearbox birtokában van teljes egészében a Duke Nukem név, miután abbahagyta a perelést a másik két cég irányába. Csak remélhetőleg ha legközelebb is visszatér a macsó, akkor nem valami Forever szintű, development hellbe került játékot kapunk…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu