Metal Gear Solid V: The Phantom Pain – Hatalmas facepalm! A PC-s verzió dobozosban nem az, aminek látszik!

Manapság még mindig van bőven kereslet a dobozos játékok iránt, hiszen a polcra kitehetjük a kollekciót, amely akár nem is szükségelne internetkapcsolatot, így offline is lehetne nyomulni egyik-másik címmel. A Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (amely PlayStation 4-en mindössze 27 gigát foglal el patchek nélkül digitálisan megvéve) PC-s verziója viszont ezt a kukába hajítja egy finom mozdulattal.

Rendben, itt a kezünkben a lemez – lehet akkor lemezről installálni, ugye? Nem. A lemezen mindössze egy alig nyolc megabyteos file van, ami a Steam telepítője. Igen, szóval hiába a fizikai megvásárlás, ennek ellenére le kell tölteni a játékot, ami felettébb röhejes megoldás. Van ugyanis olyan hely, ahol nem épp valami gyors az internet (Magyarországon erre remek példa a 29-es körzet), így van értelme inkább lemezesen megvenni játékokat. De ezzel a lépéssel bár kikerülhetik a kalózkodást, mégis értelmét veszti a lemezes vétel.

Attól tartunk, hogy ez egyre gyakoribb megoldás lesz a PC-s portok esetében, amely hosszabb távon még a végén kizárólag digitálisan megoldott lesz. A Konaminak ezúton gratulálunk, így sok értelme volt anyagot pazarolni Big Bossra.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu