Little Mix: Black Magic – Feketén-fehéren

SPOTIFY – A Spotify toplistájáról jelentkezünk újfent, méghozzá egy lánybandával, akik hol máshol is kezdhették volna karrierjüket, mint az X-faktorban. A csapatot 2011-ben alakították, azzal a céllal, hogy a 4 tag eredményesen végezzen a tehetségkutatóban. Céljuk java részét pedig el is érték, hiszen a legjobb csapatként kerültek ki az eseménysorozatból. Ez pedig nem kis szó!

Simon Cowell stúdiójának köszönhetően, nem sokkal a lecsengett műsor után már meg is jelent a győztes daluk single-ként, Damien Rice Cannonballja, amit a csajok tökélyre vittek a tv-ben. Szerencsére a karrierjük, sok „bajtársukkal” ellentétben nem ért véget az X-faktort követően. 2012 novemberében megjelent első lemezük, a DNA ami jócskán kapott a közönségtől, szerencsére főként meleget, így végzett negyedik helyen a Billboard 200-as listáján ami megint csak jó alaphangot adott a Little Mix csapatának. Ők voltak az elsők a Pussy Cat Dolls óta akik csajbandaként ilyen pozíciót értek el a toplistán. Eladásaikkal pedig még az 1996-ban felállított rekordot is sikerült megdönteniük, amit az érkezésükig a Spice Girls debütáló albuma, a Spice tartott.

Little-Mix-Black-Magic (1)

Akár a talajvíz

A DNA album apropóján nem is váratták meg a rajongóikat, 2013 novemberében kiadták második albumukat, a Salute-ot, ami mind eladásilag, mind pedig hallgatottságilag megközelítette a bemutatkozó album sikerét. A Billboard listáján a hatodik helyen nyitottak, és szerintem ennyi bőven elég ahhoz, hogy egy zenei kiadványt sikeresnek bélyegezzünk.

Természetesen az élet nem állt le a megjelent albumok között sem, a csajok sorra szállították az egydalos megjelenéseket, mint a Black Magic ami jelenleg is a SpotifyTOP listájának az elején tündököl. És hogy miért? Mert tüzes akár egy jó magyar pálinka! A lányok hangja továbbra is remek, a szöveg ütősre sikeredett megint, és ugyan túl sok „új mondanivalója” nincs a számnak, de ami van, azt korrekten kezelik.

A hangulata pörgős, mint a ringlispil egy pillanatig sem hazudtolja meg a Little Mix stílusát. Hova tovább, egy csajbandához képest akiktől a feminizmus magasiskoláját várná az ember, e téren kellőképpen visszafogottak még mindig a tagok. Nem világmegváltó feminim-hadjáratba próbálnak kezdeni, ahogyan a Fifth Harmony-s lányok, sokkal inkább odavetik magukat a közönségnek, teljes valójukban.

ps4pro.eu-Little-Mix-Black-Magic-2

Szinkronban

Ahogy a minőségben, úgy a lányokban magukban sem kényszerülünk csalódni ezúttal sem. Az összhang továbbra is teljes a tagok között, sőt, egyre jobban sikerül összecsiszolódniuk és ez nagyon erősen átjön az idők folyamán kiadott produkciókon. Egyre jobban ismerik egymást, tudják, hogy kinek mi az, ami jól áll, ki képes a legjobban a visszafogott, szűzies csajt eladni, és ki az aki aztán nagyon hozza a dögöt. Ez az összhang az, ami megspékeli a lányok hangzásvilágát, hiszen bár különböző stílusokat képviselnek, mégis együtt frenetikus alkotásokkal képesek előrukkolni. Ez hát a siker kulcsa, a teljes összhang, amit a bandák megkövetelnek.

Kitekintés

Ugyan jelenleg mindösszesen a Black Magic van porondon a lányok előadásában, viszont már most lehet tudni, hogy két év után az utolsó stúdióalbumot követően, idén novemberben megjelenik a harmadik lemez is a Little Mix gondozásában, ami a Get Weird címet viseli. Ha éppúgy képesek hozni az eddigi produkciók hangulatát, mint ahogyan azt a Black Magic-ben is tették akkor elégedett képpel fogjuk kezünkhöz venni az új lemezt.

Érdekességként még annyit, hogy az első két kiadás között mindösszesen 1 év volt a különbség, míg a jelenlegi Get Weird album két évet váratott magára. Remélhetőleg ez az idő a tökéletesítéssel ment el, és a minőséget vetíti előre, nem pedig azt, hogy azért csúsztak, mert nem mentek jól a dolgok az album körül. De novemberig most már ki kell húzzuk a fekete mágiával…

-Kese-

Zene - 8.1
Szöveg - 7.5
Stílusában - 9.1
Innováció - 6.2
Divatban - 9.1

8

KIVÁLÓ

Bár novemberig még húznunk kell a következő stúdióalbum megjelenéséig, de egyelőre kielégítő számunkra a Black Magic is. A jól komponált dal hozza azt a minőséget amit azoktól a lányoktól el is vártunk, akik eladásokban lekörözték a Spice Girls bemutatkozó albumát.

User Rating: 3.85 ( 1 votes)

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu