A régi az új ellen: a PlayStation kontroller és a DualShock 4 együtt

Összehasonlításnak bár nem neveznénk, de mégis egy képen láthatjuk együtt az első PlayStation kontrollerét (és ezen még ugye analóg karok sem voltak!), illetve a 20. évfordulóra kiadott limitált példányszámú és retró kinézetű DualShock 4-es kontrollert. Így egymás mellett látván a kettőt, tényleg látványos a hasonlóság. A képet a Reddit egyik felhasználója, Angelmuse készítette.

ps4pro.eu_PlayStation-kontroller 1

A színárnyalatok, de maguk a gombok is tökéletesen az 1994-es (vagy nekünk 1995-ös, ez most nem nagy eltérés) stílust hozzák, bár az igaz, hogy a PS1-es joystickon még ott feszített a Select és a Start gomb, ami igencsak nosztalgikus élményeket keltett bennünk is.

A két évtized ellenére is azért sikerült a Sony-nak megtartania nem egy védjegyet így három generációval később is, és ez igencsak becsületes dolog – igaz, azóta analóg karok, mozgásérzékelés, mikrofon, rezgők, LED-csík, érintőpad is megjelent, miközben kábelmentessé vált a DualShock 4.
Amerikában egy tizessel drágábban, azaz 65 dollárért osztogatják a 20th Anniversary kiadású DualShock 4-es kontrollert.

ps4pro.eu_DualShock 4

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu