PlayStation 5? „A fejlesztőkön múlik!”

Miii, már a PlayStation 5-ről beszélnénk? Naná. Annak ellenére, hogy a PlayStation 4 megjelenése még két éve sincs, már felmerült a PlayStation 5-nek az ötlete. Alig érte még el a PS4 az élettartamának a harmadát, már a jövőben gondolkodnak itt-ott. Viszont Shuhei Yoshida, a SCE Worldwide főnöke a Re/code-nak adott interjújában beszélt a PlayStation 4 utáni életről (a Vita után nem csoda, hogy erre is sor került!).

Yoshida szerint a fejlesztőkön múlik, hogy lesz-e PlayStation 5, vagy sem. Ha a fejlesztők nem találják elegendőnek a PS4 erejét, akkor a Sony belecsap a lecsóba és elkezdi fejlesztgetni a next-gen masinát. Erre minden esély megvan. Miért is?

Nos, PC-n már egyre gyakoribb lehet – és lesz – a 4K játék lehetősége, ráadásul a virtuális valóság is lassan utat fog törni magának. Mind a kettő izmos hardvert követel, ennek következtében pedig a Sony-nak lépnie kell. (Főleg úgy, hogy a Microsoft-Oculus Rift párost is figyelembe vesszük!)

A PlayStation 4-en a munkálatok már 2008-ban elkezdődtek, két évvel a PlayStation 3 elindulása után. Szóval a Sony nemsokára neki is állhat a PS5 tervezésének! (PS: Most szólunk, nem lesz külön PS5Pro! 😀 )

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)