Nismo PlayStation GT Academy: Abu-Dhabiban a tábor

Október ötödikén kezdődött a Nismo PlayStation Gran Turismo Academy abu-dhabi-i állomása. 11 európai országból összesen 56 résztvevő van jelen, hogy végül a győztesek bekerüljenek a Nissan pilótaképző programjába.

Persze azért a bírák sem fakezűek: többek között fellelhetünk egy bizonyos Adrian Newey-t, aki a főbíra szerepét tölti be. Newey ugyebár a Formula-1-ben a March/Leyton House, Williams, McLaren, Red Bull csapatoknál dolgozott tervezőként, főleg a Williams-McLaren-Red Bull hármasnál ütött komolyan oda a riválisoknak, mivel autói 10 konstruktőri címet szereztek két évtized alatt. A Gran Turismohoz is van egy kis köze, ugyanis ő tervezte a Red Bull X2010-es rakétaautót, amelynél egy szabály volt a tervezés során: nincs szabály, ereszd szabadon képzeleted! Newey ezt megtette, a végeredmény pedig valami igencsak gyors és látványos.

A Nismo/Nissan pilótái (előbbi a cég motorsport szárnyaként funkcionál) pedig nem kevés helyre jutottak ki a GT Academy-n keresztül, úgyhogy van értelme a sorozatnak.

Web Hosting

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu