Hideo Kojima már eltávozott a Konamitól?

Egy névtelen informátor elhintette a New Yorkernek, hogy Hideo Kojima már október kilencedikén eltávozott a Konamitól. Decemberig viszont nem kezdhet egy új projektbe bele, viszont akkortól már szabadúszó lesz a Metal Gear, Policenauts és Snatcher játékokról ismert japán úr. Persze ehhez a Konaminak is volt egy-két szava, amihez azért nekünk is van hozzászólni valónk…

A Konami erre azt nyilatkozta, hogy Kojima egy hosszabb nyaraláson van. (Ez még érthető is, mivel a játékfejlesztés elég időigényes és többnyire huzamosabb ideig tart szünet nélkül!) Akkor ezzel kapcsolatban megkérdeznénk, hogy mégis mi a fenének kellett Kojima nevét leszedni a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain dobozképéről (is)? Ja, hogy már akkor nyaralni ment? Ez hülyeség. Kojima amúgy korábban már megerősítette az eltávozást egy olyan mondattal, hogy „legálisan még a korábbi munkáltatójánál van a megegyezésük szerint”.

Örülnénk, ha Hideót a Sony Computer Entertainment alkalmazná – elvégre korábban már találgattunk ezzel kapcsolatban, amikor Mark Cerny-vel találkozott!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu