PlayStation Vita: Belsős fejlesztések már nem lesznek rá

Elég szomorú bejelentéssel élt a Sony a minap az amúgy is a lábain alig álló PlayStation Vita-val kapcsolatban. Ha eddig bizakodtunk volna a handheld feltámadásán, most már csalódnunk kell, mert a fókusz a PlayStation 4 irányába fordult a japánoknál az SCE-ben.

Azaz ez azt jelenti, hogy a belsős, first-party fejlesztésekkel leálltak a PS Vita-ra. Persze a third-party, külsős cégek még dolgoznak PS Vita-s címeken (és ez főleg Japánban érzékelhető, ahol még bőven keletje a Sony handheldjének!), illetve elkéstek valamivel. A megjelenés utáni időszakban egyszerűen a 20 év alatti korosztály nem érdeklődött a PS Vita után – ez főleg az ár miatt is lehetséges -, de most már változik a helyzet, amely többek között a Minecraft: PS Vita Editionnek is köszönhető. Emiatt is lesz az, hogy ősszel új színeket kap a PS Vita.

Ez már nem sok jót jelent a PlayStation Vita számára. Maga Shuhei Yoshida sem lát sok esélyt arra, hogy egy újabb handheldet fejlesszen a Sony a mobil platformok térnyerése miatt, szóval lassan tényleg befellegzik a handheldnek.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu