Sony SRS-X77 – Szóljon hangosan az ének!

TECH – Bármit is mondjanak nekem, a hordozható hangtechnikák piacán számomra egyértelműen a Sony viszi a pálmát, még akkor is, ha egy két konkurens vállalat is képes innovatív termékekkel előállni. Mindannak tudatában, hogy nagyon erős a mezőny, még mindig azt tudom mondani, hogy a Sony egy bő orrhosszal vezet és győzedelmeskedi is, minden újonnan bejelentett, piacra dobott termékével.

(Kivéve, persze amivel nem, na de azzal nagyon nem, és ezáltal ezekkel nem is foglalkozunk. Szokták volt mondani, hogy a jót nem tudsz, inkább semmit se mondj…)

Több olyan hangszóró van a boltokban, ami hasonló kapacitásokkal bír (Wi-fi hálózatra csatlakoztatható, Bluetooth párosításra képes, de a szemfülesebbek esetleg még olyanba is belefuthatnak, ami hasonlóképpen az X77-hez támogatja az Airplay-t és a Google Cast szolgáltatásokat.) így nem mondhatjuk azt, hogy egyedülálló, amit a Sony kínál nekünk legújabb utazó hangszórójával. Ezzel szemben viszont még mindig állítom, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást a sok terméket számláló mezőny résztvevői közül továbbra is az SRS-X77 adja. Hogy miért?

Több olyan hangszóró van a boltokban, ami hasonló kapacitásokkal bír (Wi-fi hálózatra csatlakoztatható, Bluetooth párosításra képes

Appra fel

Amennyiben Wi-fi hálózaton keresztül szeretnéd használni a hangszórót (erősen ajánlott) nincs más dolgod, mint bekapcsolni a „műszert”, az okostelefonoddal (lehet Android és iOS is), letöltöd a SongPal applikációt és már be is állíthatod a neked legmegfelelőbb Wi-fi kapcsolatot. Amint a kapcsolat a helyén van, már élvezheted is a zenét, minden olyan applikációt, rendszert használhatsz, ami támogatja az AirPlay szolgáltatást, vagy a Google Cast-ot.

Több olyan hangszóró van a boltokban, ami hasonló kapacitásokkal bír (Wi-fi hálózatra csatlakoztatható, Bluetooth párosításra képes

Ha nem érhető el számodra a Wi-Fi kapcsolat, ugyanezeket a lépéseket akár Bluetoothon is végrehajthatod, viszont ezt nem igen tudom ajánlani senkinek. A már kicsit megkopott technológia ugyanis nem a legmegfelelőbb erre a szolgáltatásra, ha sikerül is beállítani, akkor is csigatempóban végzi a dolgát (persze csak relatíve).

De ahhoz hogy működjön, át kell szenvednünk magunkat a meglehetősen nehézkes telepítési lépéseket amik (komolyan mondom) fizikai fájdalommal járnak, és a siker egy cseppet sem garantált. Aki jót akar magának, az inkább megmarad a jól működő, sokat tesztelt Wi-fi kapcsolódásnál.

Több olyan hangszóró van a boltokban, ami hasonló kapacitásokkal bír (Wi-fi hálózatra csatlakoztatható, Bluetooth párosításra képes

Küllem”etlenül” nagy

Amikor megkaptam végre, alig vártam, hogy kibonthassam a csomagot, amiben az SRS-X77 figyelt. A súlya teljesen korrekt volt, egy grammnyival sem volt több, mint ahogy számoltam rá. Aztán mikor végre megszabadítottam karton börtönétől meglepődve tapasztaltam, hogy a térbeli helyfoglalása sokkalta kiterjedtebb, mint ahogy gondoltam. Nem az a pöttöm kis „hangláda” amit vártam, hanem egy annál azért szélesebb, és magasabb szerkezet képe rajzolódott ki a doboz mélyén.

Több olyan hangszóró van a boltokban, ami hasonló kapacitásokkal bír (Wi-fi hálózatra csatlakoztatható, Bluetooth párosításra képes

Első hüledezésem persze azonnal alábbhagyott mikor kiemeltem a dobozból az X77-est mivel súlya, kézre-állása elfeledtette velem a méreti újításokat. S ketyere tetején található a bekapcsoló gomb és a hangerő-szabályozó, ezek mellett pedig még fellelhető a kapcsolati üzemmód beállító is, amit a „Net Work” és Pairing szavak alatt találunk. Utóbbiak segítségével kezdhetjük el a kapcsolódást az általunk preferált hálózatra.

Az elülső rács nem a legmutatósabb, amit valaha láttam, viszont annál inkább tetszetős az X77, mikor megszabadítom tőle, hogy az alatta lévő hangszórókat megcsodálhassam. Az X77 két full-range hangszóróval, egy woofer-rel és két passzív-sugárzóval érkezett (az alacsonyabb frekvenciákért felel). 50-20000 Hz-re képes a beépített hangrendszer és mindezt teljes mértékig élvezhető hangminőségben közli le a felhasználók felé.

Több olyan hangszóró van a boltokban, ami hasonló kapacitásokkal bír (Wi-fi hálózatra csatlakoztatható, Bluetooth párosításra képes

Vedd a pénzünk

A Sony SRS-X77-es hordozható hangszórója mindenképpen megéri a pénzét. A beépített akkumulátora akár 10 óra aktív használatra is képes boldoggá tenni a zenerajongókat (persze ez igazából csak a kerülendő bluetooth kapcsolódásra igaz, Wi-Fi-vel ez nagyjából 4-5 óra maximum), sőt amennyiben több hangszóró van a birtokunkba, úgy a SongPal applikáció segítségével egy egyszerű drag & drop módszerrel a különböző hangszóróinkon más-más dalokat szólaltathatunk meg egy időben. Ez a visszafogottabb házibulik különleges hozzávalója is lehet a későbbiekben.

-Kese-

Sony SRSX77

Design - 7
Mobilitás - 7.5
Kezelhetőség - 8.5
Audio minőség - 8
Ár/Minőség - 9

8

KIVÁLÓ

Az SRS-X77 egy nagyszerű készülék, remek prioritásokkal. Minden zenekedvelőnek tudom ajánlani mivel a hangzás szépsége garantált, még akkor is, ha az X88 és a közelgő X99-hez képest a 77-es nem rendelkezik a HQ technológiával, mégis kellemes perceket tud előidézni számunkra.

User Rating: 3.9 ( 1 votes)

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu