Pletyka: Már fejlesztés alatt áll a PlayStation 5 és az Xbox Two?

Annak ellenére, hogy a Sony és a Microsoft is mindössze két éve jelentette meg a piacon a PlayStation 4-et és az Xbox One-t, nagy az esélye annak, hogy már mind a két cég tervezi a következő generáció hardvereit. Mind a két konzollal kapcsolatban megvan a valószínűsége annak, hogy még eme évtizedben elérhetővé válnak, egy nagyobb fókusszal a digitális disztiribúción a játékokkal kapcsolatban.

Több indoka is van a rövidebb generációnak: egyrészt, a PS4 és az Xbox One is szinte esélytelen, hogy képes legyen 4K felbontású játékokat megjeleníteni nagyobb framerate-tel. Továbbá, mire ez már elterjedt lesz PC-ken, addigra a PS4/X1 hardvere már nagyon elavulttá válik – már a megjelenéskor is lemaradásban voltak -, és ne feledjük, hogy a Sony már megjelentette az első 4K-s okostelefonját is.

Mindkét konzol potenciális 2018-as megjelenési dátumot kaphat – addigra megjelenhet a GTA 6 is, és ki tudja, hogy a Sony miket tervez az exkluzív franchise-aival kapcsolatban. A két konzol egyaránt az AMD hardvereire támaszkodhat az ár miatt, de a cross-platform fejlesztés is egyszerűbb ezzel a megoldással. Ami még egy érdekes csavar lehet az egész sztoriban, az a retrokompatibilitás már a megjelenés pillanatában.

Persze mivel ezek csak pletykák, nem érdemes minden leírtat komolyan venni.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu