Sony NWZ-A15 – Extrém hagyományőrzés

TECH – Ugyan egyesek még mindig nem elégednek meg azzal, ha okos-telefonjuk – amit egyébként is mindenhová magukkal visznek – képes a legkülönbözőbb zenefájlok minőségi lejátszására, de egy kicsit talán erősnek tűnik az, hogy a Sony legújabb Walkman-e, minden egyes funkcióját átnyálazva nem más, mint egy Walkman. Hülyén hangzik? Magyarázom…

Az ember, korunk technológiai fejlettségétől elvárná azt, hogy ha már a piacra kerül egy vadonatúj készülék, akkor az igyekezzen többet nyújtani elődjeinél, konkurenciájánál. Vagy ha nem is újat, akkor legalább egy kicsit más felé kitekintve egy olyan szolgáltatást nyújtani, amit a nagy elődök, vagy a konkurens gyártók nem pakolnak a ketyerékbe.

Az új Sony Walkman képes a különböző zenei fájlok lejátszására, S-Master HX digitális erősítővel lett felvértezve, és belegyömöszölték a cég DSEE HX technológiáját. Na most a probléma az, hogy az NWZ-A15-ös médialejátszó, a felsorolt javak ellenére is, megmarad annak, ami. Na de annak milyen?

A belső memóriát tovább bővíthetjük microSD kártya segítségével, így rengeteg zenét rápakolhatunk.

Nos, hallgatni jó!

Köszönhetően a beépített erősítőnek, és a DSEE HX rendszernek a hangzása ténylegesen remek. Jómagam, egy Sony MDR-1ADAC fejhallgatóval tettem próbára a zenegépet, és hozza azt, amit elvártam tőle. A HQ minőségű zenefájlok ténylegesen tisztább, kevésbé elmosottan hangzanak, még a legelenyészőbb hangszerek meg-megszólalását is tisztán ki lehet venni.

Na de ezzel szemben, a DSEE HX technológia – ami arra lenne jó, hogy a tömörített állományok hangzásvilágát feljavítsa – nem variálta meg annyira az MP3 fájljaim, hogy azokon érezhető legyen a változás.További ide tartozó pozitívum, hogy akik nem megszállott minőség-rajongók, azok megpakolva a 16 gigás belső tárhelyet MP3 fájlokkal, akár 50 órán keresztül is hallgathatják az NWZ-A15-ös segítségével zenéiket.

Azok akik azért kicsit többet várnak el a hangminőség terén, azok megpakolhatják a készüléket FLAC, DSD, AIFF fájlokkal, viszont a hosszú akkumulátor élettartamról ebben az esetben le kell, hogy mondjanak, ugyanis ezek jócskán legyűrik a periódust 30 órára.

A belső memóriát tovább bővíthetjük microSD kártya segítségével, így rengeteg zenét rápakolhatunk.

Csinos, karcsú, könnyed, és nyomkodni való

Az NWZ-A15-ös egy 2,2 hüvelykes 320×240-es felbontású, színes kijelzővel érkezik, ami nem tapogatni való. A kezelését a kijelző alatti gombok teszik lehetővé. Ezt csak azért bocsátjuk meg, mert az érintőkijelző helyett, egy extream vékony (8,7 milliméter) kialakítást, és összesen 103,66 grammos tömeget kapunk, ami kényelmessé, és kompakttá varázsolja a Sony új zenelejátszóját.

A belső memóriát tovább bővíthetjük microSD kártya segítségével, így rengeteg zenét rápakolhatunk.

Azok, akik nem tágítanak a minőségi hanganyagok mellől, azok nem nyúlnak mellé az NWZ-A15-el. Megfelelő perifériával remek hangzást biztosít, a zenefájlok lejátszását probléma mentesen intézi, még a karcsúcska, gombos kialakításhoz is, viszonylag könnyen hozzá lehet szokni.

A belső memóriát tovább bővíthetjük microSD kártya segítségével, így rengeteg zenét rápakolhatunk. Az egyetlen kérdés csupán az, hogy kinek fogja mindez megérni, a borsos 60 ezer forintot.

A belső memóriát tovább bővíthetjük microSD kártya segítségével, így rengeteg zenét rápakolhatunk.

Ha esetleg, valamennyivel többet nyújtana annál, amit az MP3 (és más veszteségesen tömörített állományok) digitális feljavítását beáldozva, rengeteg más készülék is kínál, akkor esetleg elgondolkozhatnánk rajta. Addig viszont az NWZ-A15, egy enyhén túlárazott Walkman, amit kizárólag a HQ megszállottaknak tudok ajánlani.

-Kese-

Sony NWZ-A15

Design - 8.5
Mobilitás - 8.5
Kezelhetőség - 7.5
Audio minőség - 9
Ár/Minőség - 7

8.1

KIVÁLÓ

Az NWZ-A15 remekül szuperált, és szerencsére támogatta, a Sony MDR-1ADAC fejhallgatót, így a periféria tesztjére is minőségi keretek között keríthettem sort. A Walkman kiszolgálja azokat az igényeket, amiket a magas minőségű audio anyagokhoz ragaszkodó zenerajongók állítanak elé, viszont árban, sokkal jobban jönnek ki egy „nagy előddel” azok, akik nem akarnak 60 ezret kipengetni azért, amit 30-40 ezer forint között is megkaphatnak.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu