Lelépett a Crystal Dynamics főnöke

Darrell Gallagher, aki a Crystal Dynamics vezetője volt egy évtizeden keresztül, váratlanul elhagyta az új Tomb Raider játékok cégét. Más pozíciót is betöltött: konkrétan ő felelt a nyugati Square Enix projektekért, hiszen ő felügyelte a nem japán fejlesztésű, de a Square Enix által kiadásra került játékokat is. Már bejelentésre került az is, hogy kik veszik át a stafétabotot: Scot Amos és Ron Rosenberg vezetik most közösen a Crystal Dynamicsot azok után, hogy már hónapok óta helyettesítették Darrell Gallaghert.

A Square Enix nyilatkozata szerint a váltás gondmentesnek tekinthető.

A Square Enix nyugati vezérigazgatója, Phil Rogers közleményében megköszönte Darrell Gallagher töretlen munkáját – van is miért, ugyanis Darrell Gallagher nagy szerepet játszott a Tomb Raider feltámasztásában. A 2003-as Angel of Darkness nem volt jó (sőt, inkább nagyon nem volt jó), de amint a Coretól elvették a licenszet, a Crystal Dynamics remek irányt vett fel.

Érdemes még megemlíteni, hogy a nyugati fejlesztésekben a Square Enix keveset mutatott fel idén: a Just Cause 3, a Rise of the Tomb Raider és a Life is Strange említhető meg konzolos, míg a Lara Croft Go mobilos példaként.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu