World of Final Fantasy – Hüvelyk Matyik

ELŐZETES – Újabb spin-off-al bővül a neves JRPG világa, ami ezúttal kizárólag a PlayStation 4-es és a VITA készülékekre látogat majd el 2016 folyamán. A programban az eddig megismert FF karakterek mind belezsúfolódtak, méghozzá egy „veszteségmentes tömörítést” követően. Az ismert karakterek ezúttal apró, cukormázzal nyakon öntött modellekként kerülnek a programba, amit a Squere Enix kifejezetten arra szán, hogy azok a gyerekek, akik eddig távol maradtak a szériától, most beleszeressenek a Final Fantasy világába.

Kevés olyan játékot lehet mondani, ami annyi spin-offal és folytatással rendelkezne, mint amennyivel az 1987-ben bemutatkozott Final Fantasy. Az alap szerepjáték formulát az évek folyamán többször is megcsavarintották a spin-off-okkal, kaptunk már taktikai-harcokat előtérbe rántó programot, MMO-t, versenyjátékot, TPS-t, verekedős és ritmus játékokat, nem is beszélve a Final Fantasy világában játszódó anime-ről.

A World of Final Fantasy egy érdekes produktuma lehet a 2016-os évnek, ami kizárólag a fiatal közönséget célozza meg.

A sorozat vezérfonalát masszívan követő produktumokból már szám szerint 15-öt kaptunk, 26 spin-off érkezett (ebben az összegben már a HD-s remake-ek, és bővített programok is szerepelnek), és volt arra is példa, hogy más szériákban vendégszereplősködtek az FF hősei. A hatalmas világot pedig épp ideje volt, hogy valaki összefogja, és kicsit zsugorítsa azok számára, akik esetleg még csak most érnek abba a korba, hogy elkezdhetné őket a kőkemény RPG világa érdekelni, viszont látva az óriási FF univerzumot inkább más irányokba kacsintgat. A World of Final Fantasy arra szolgál majd, hogy a kölyköket is beránthassák az FF világába.

A World of Final Fantasy egy érdekes produktuma lehet a 2016-os évnek, ami kizárólag a fiatal közönséget célozza meg.

Majd megeszem!

A World of Final Fantasy legszembetűnőbb újítása az lesz, hogy a világból már ismert szereplőink apró méretre zsugorodva ténykedhetnek majd a játékban. Ez az újítás nem csupán azért került bele a World of-ba, mert karaktereink olyan cukik kicsiben, ennek oka a játékmenet részleges megváltoztatása, ugyanis 2 méretben rohangálhatunk a World of Final Fantasy világában, az egyik a normális, a másik a zsugorodott, és egyes feladatok megkövetelik majd a méretek váltogatását. Grafikailag egy teljesen fotorealisztikus képi világot ígér a Squere Enix, ami az eddig kifolyt anyagokból ítélve egy cseppet sem túlzás. A modellek fantasztikusan néznek ki, a helyszíneink gyönyörűek – ezt azért már megszokhattuk az FF-től – és remekül passzolnak az alap világhoz.

A World of Final Fantasy egy érdekes produktuma lehet a 2016-os évnek, ami kizárólag a fiatal közönséget célozza meg.

Action!

A játékmenet megmaradt a régiben – legalábbis java részt -, és ezt úgy kell érteni, hogy kicsit a múltba repíti a játékosokat a World of Final Fantasy, ugyanis a készítők visszakanyarodtak az FF X előtti részekhez, és azok alapanyagait használták fel a World of-hoz, így a X-el, és az azt követő produkciókkal bekerült feature-ök már nem kapnak helyet a játékban. Ez az egyszerűséget szolgálja, hiszen a programot legfőképp a fiatalabb korosztályoknak szánja a Squere Enix.

A körökre osztott viadalokat ezúttal tömzsi, apró kis jószágokkal vívhatjuk meg, akik akárcsak hőseink a végtelenségig cukormázasak. Olyannyira, hogy a kőkemény JRPG-fanok meglehetősen érzékenyek lehetnek rá, így a cukorbaj elkerülése végett a „köménymagnak” nem ajánlom a World of Final Fantasy-t.

A World of Final Fantasy egy érdekes produktuma lehet a 2016-os évnek, ami kizárólag a fiatal közönséget célozza meg.

„Spinned-off”

A World of Final Fantasy egy érdekes produktuma lehet a 2016-os évnek, ami kizárólag a fiatal közönséget célozza meg. A hard-core fan-ok nem hiszem, hogy túl nagy örömüket lelhetik benne, viszont akik szeretik 100%-ban ismerni a kedvencük világát, azok nem fognak fukarkodni azzal sem, hogy a World of mellékágat is a magukévá tegyék.

Az egyetlen sajnálatos dolog a programmal kapcsolatban, hogy nem látunk rá sok esélyt, hogy egy teljes értékű Final Fantasy kerüljön ki ezúttal a Squere Enix kezei közül, elég nagy veszélyt jelent a projektre a fiatalokra helyezett fókusz. A cukiság még befogadható, de ha végtelenül leegyszerűsítik, akkor úgy jóformán a kutyának sem fog kelleni. Reméljük tévedünk és nem lesz „Thomas a gőzmozdony” szintre butítva az FF.

Távol álljon tőlem, hogy azon csekély infóink tükrében, amiket eddig sikeresen kiszivárogtatott a Squere Enix, ítélkezzem a program fölött, viszont eléggé félős, hogy túlbutítják a programot a gyerekekre helyezett fókusz miatt. Az biztos, hogy aranyos és érdekes játéknak ígérkezik, a kérdés már csak az, hogy nem esnek-e át a ló túloldalára a programmal a Squere Enix-es srácok.

-Kese-

Érdekes lehet:

+ Újabb FF spin-off
+ Gyönyörű látványvilág
+ Remek játékmenet

Inzulinos infúziót a vásárlóknak:

– Túl cukormázas
– Elég butácskának ígérkezik
– Túl nagy fókusz a gyerekeken


Kiadó: Square Enix

Fejlesztő: Square Enix

Stílus: RPG

Megjelenés: 2016

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu