LEGO: Marvel’s Avengers – Szuperhősök kockahassal

ELŐZETES – Nem csupán a mozivásznon hódítanak a Bosszúállók, hanem hatalmas szerencsénkre a videojátékokba is rendszeresen beeszik magukat. Kaptunk már 2013-ban egy remekre sikeredett Lego Marvel’s Super Heroes-t, találkozhattunk kedvenc szuperhőseinkkel a Disney Infinity világában is, egy eléggé gyengécske produktum kapcsán, de a hatalmas csalódást okozó Dead Pool-ban is fel-fel ütötték a fejüket, persze legtöbbször a lökött szuperhős dialógusaiban.

Azt már többször hangsúlyoztam, hogy oda vagyok a Lego játékokért, és ugyan az elmúlt időszakban hatalmas csalódást jelentett számomra a Jurassic World-öt feldolgozó program, viszont már jó-előre nagy elvárásokkal, és türelmetlenségtől remegő kezekkel tekintettem a Lego Universe felé, ami be is hozta az elvárásaimat. Most pedig a hamarosan megjelenő Lego: Marvel’s Avangers tartja fogva figyelmemet, és minden hitem épp úgy a programnak adom, mint ahogy azt, a Universe-nek tettem.

A Lego: Marvel’s Superheroes-ban lehetőségünk volt New York városának minden apróbb utcáját bejárni, repkedhettünk a Stark torony körül fejvesztve

Lego feat Avangers

Mivel hatalmas Bosszúállók rajongó vagyok, grátiszba a Lego játékokat is magasan piedesztárra emelem minden megjelenő produktummal kapcsolatban, ezért kicsit nehéz számomra az objektivitás látszatát fenntartani, de azért minden igyekezetemmel azon leszek, hogy egy elfogulatlan előrevetítéssel tudjak szolgálni az új játékkal kapcsolatban.

Mindenek előtt megjegyezendő, hogy a már mindenki által ismert Lego: Marvel’s Super Heroes-ban ugyan sok karakterrel találkozhattunk az univerzum hős- és antihős oldaláról is, viszont számuk elenyészőnek tekinthető ahhoz képest, hogy a Lego: Marvel’s Avengers-ben közel 200 karaktert vehetünk irányításunk alá. Ezek között elsősorban felsorolhatók az alapanyag már bemutatkozott hősei: Thor, Amerika Kapitány, Vasember, Hulk, stb., kibővítve a repertoárt Pókemberrel, az X men karaktereivel és ki tudja még kivel?

A Lego: Marvel’s Superheroes-ban lehetőségünk volt New York városának minden apróbb utcáját bejárni, repkedhettünk a Stark torony körül fejvesztve

A játék a Bosszúállók filmek történetét fogja feldolgozni, az első kettőjét biztos, a további megjelenések a későbbiekben még helyet kaphatnak a programban DLC formában. A fő történeti szál mellett TT-Games-től megszokott módon kapunk majd milliónyi apróbb történeti szálat, úgy jóformán minden játékba került karakternek meglesz a saját kalandja is, ami azért bőven megbombázza a Lego rajongó játékosokat játékidővel.

A történeteket a TT-től már megszokott vicces, humoros átvariálásban kapjuk meg, és ha épp nem is akarjuk a fő/melléktörténeti szálakat folytatni, akkor is lesz lehetőségünk a játék világában feltalálni magunkat. Járókelők kerülnek bajba, különböző, apróbb quest-eket vehetünk fel az utca embereitől. Olyan karakterekkel is találkozhatunk a sikátorokban, mint Jessica Jones, vagy éppen Daredevil, akik egyedül azért kaptak csupán apró szerepet a programban, mivel az univerzumuk sokkalta sötétebb, és komorabb, mint amilyen a felsorakoztatott hősöké, és nem lehetett volna annyira rájuk építeni a humort.

 A Lego: Marvel’s Superheroes-ban lehetőségünk volt New York városának minden apróbb utcáját bejárni, repkedhettünk a Stark torony körül fejvesztve

Több mint vártuk…

A Lego: Marvel’s Superheroes-ban lehetőségünk volt New York városának minden apróbb utcáját bejárni, repkedhettünk a Stark torony körül fejvesztve, megmártózhattunk a folyóban, vagy az utcákat járva keresgélhettünk alküldetéseket. Na most mind erre most is meglesz a lehetőségünk, kibővítve Asgard-al, a Barton Farm-al, Malibu-val, a S.H.I.E.L.D. bázisával, Sokovia-val, Dél-Afrikával és Washington DC-vel. Ezek egy része kissé zártabb lesz, mint amilyen New York, viszont lesznek hasonló méreteket öltő, sand-box helyszínek is mint a nagyváros.

A játékmenet nem igen fog megváltozni, az előző Lego játékokhoz képest. Rohangálunk, repkedünk, zúzzuk az ellenfeleket, kisebb logikai feladványokat oldunk meg sorra az előre jutás érdekében, és persze mindeközben gyűjtjük az érméket megszállott módon. A karakterek megnyitásához ismét pénzre van szükségünk, amit nem árt mindenből kicsapkodni, hogy könnyen hozzáférhessünk a ruházatokhoz, vagy az új karakterekhez.

A Traveller’s Tales srácai újfent remekelnek, ugyanis nem csupán a filmekből ismert karaktereket vonják be a programba, hanem rengeteg olyan arccal is találkozhatunk, akik még nem kaptak filmes adoptálást, és kizárólag a képregényekből lehetnek ismerősek. De még nem is az a nagy teljesítmény, hogy ezeket a figurákat behozták a játékokba, sokkal inkább az, hogy minden karakternek egyedi mozgási és támadási animációkat adtak, nem is beszélve a kombókról, így összesen legalább 800 speciális támadás áll majd rendelkezésünkre a különböző karakterekkel.

A Lego: Marvel’s Superheroes-ban lehetőségünk volt New York városának minden apróbb utcáját bejárni, repkedhettünk a Stark torony körül fejvesztve

Ide vele! Most!

Ugyan a Lego: Marvel’s Super Heroes sem volt gyenge produkció, de ott azért érték kritikák a készítőket a történettel kapcsolatban. Persze nem volt egy rossz, viszont a Fantasztikus 4-es főgonoszát kár volt a középpontba állítani, találhattak volna jobb boss-t is. Szerencsére az Avengers-t feldolgozó Lego játékban már olyan epikus ellenfeleket kapunk, mint amilyeneket az elmúlt időszak Marvel-filmjei mutattak be, kezdve a Vasember filmekkel, befejezve az Amerika Kapitány soron következő részéig.

Mindenképpen érdekes programnak ígérkezik, a Lego rajongók és a Marvel rajongók is megtalálják majd benne azt, amire szükségük van. A humorral átitatott történetek eddig is jól beváltak a TT-games-nek, és remélhetőleg ismét gyakorta fogjuk majd az oldalunkat, megkockáztatva egy-egy bekapott ütést ellenfeleinktől.

Egy remek táptalajra felhúzott, egyelőre eszméletlen jónak tűnő produktum a Lego: Marvel’s Avengers, amit jobban várok, mint hónapokkal ezelőtt a Universe-t. Remélem sikerült kellőképpen tárgyilagosnak maradnom, bár az tény, hogy negatívumot egyelőre nem sikerült találnom az információ halmazban, amihez már hozzájuthattunk. Ha csak ennyi lenne, akkor tökéletes játékról beszélhetnénk, viszont mindannyian tudjuk, hogy ilyen nincs, így türelmetlenül várjuk a megjelenést, aztán majd kötekedünk kicsit.

-Kese-

Várjuk, de nagyon:

+ Közel 200 játszható karakter
+ Legalább 800 speciális támadási mód
+ Lego-ba faragott Bosszúállók

Kontrázzunk?:

– Az új helyszínek kidolgozottsága még egy hatalmas kérdőjel
– Félő, hogy a rengeteg történeti mellékszál a fő-story rovására megy
– A 2 univerzum rajongói imádhatják, viszont a változatlan játékmenet másokat hidegen hagy


Kiadó: Warner Bros. Interactive Entertainment

Fejlesztő: TT Fusion, TT Games

Stílus: Akció-kaland

Megjelenés: 2016

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu