Nincs Shenmue III QTE nélkül

Yu Suzuki még több részletet közölt a Shenmue III-ról. A Red Bullnak (!) adott interjújában a japán úriember elárult egyet s mást. A történet alig egy évvel a Shenmue II után fog folytatódni. Itt Ryo Hong Kongból Guilinbe fog utazni, miközben továbbra is folytatja küzdősporttal kapcsolatos edzését.

Suzuki jól tudja, hogy a második rész óta sok minden változott – itt ki is tér az irányításra is, úgyhogy ne számítsunk arra, hogy a D-Padot kell majd nyomkodunk Ryo mozgatása érdekében. Kopjanak azok az analóg karok! Yu Suzuki előrelátó volt a Shenmueval, ugyanis a GTA 3-at megelőzően hozott létre egy nyílt világot bejárható városokkal, nyitó-záró üzletekkel. Így konkrétan a sandbox műfaj alapjait alkotta meg még a kilencvenes évek végén, kétezres évek elején.

A Shenmue III-ban lesznek QTE-k is – ezt a formulát is jóformán Yu Suzuki hozta létre. Azóta nagyban elterjedt a „nyomd meg időben a gombot, vagy véged van” formula (gondoljunk csak bele, a The Order: 1886 is használta tavaly!), de Suzuki szeretné a következő lépést megalkotni a QTE evolúciójában.

Kár, hogy nem tudjuk, hogy végül is mekkora büdzséje van a Ys Netnek (a Shenmue III fejlesztőinek) a fejlesztésre, ugyanis Suzuki „bizalmi okokból” erről nem beszélhet.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu