Samurai Shodown: jövőre PS4-re?

Az SNK nem csak a King of Fighterst tolná, hanem egy korábbi franchise-át is visszahozná. A pletykák mostanában arról szólnak, hogy az SNK Playmore egy új Samurai Shodown játékon dolgozik. Ez technikailag kétdimenziós lenne, de 3D-s modelleket használna. A Street Fighter V is hasonló megoldással érkezik, de a King of Fighters XIV is pontosan ezt a technikát alkalmazza.

A Samurai Shodown franchise 1993-ban jött létre és egy új formulát alkotott: ez volt az első verekedős játék, amelyben a harcosok 1v1 felállásban fegyverekkel estek egymásnak. Sőt, néhány karakter képes volt arra, hogy néhány állatot segítségül hívjon, hogy az ellenfél gyorsabban harapjon fűbe – ilyet eddig másutt nem lehetett akkor látni. A franchise utolsó része 2009-ben jelent meg: a Samurai Shodown Anthology Wii-re, PSP-re és PS2-re jött ki, de a legutolsó új felvonás, a Sen 2008-ban konzolra csak X360-ra volt elérhető és elég csúfosan megbukott.

Úgy tűnik tehát, hogy az SNK Playmore visszatér egy, a közelmúltban elhanyagolt franchise-ához. Ha igaznak bizonyulnak a pletykák, jövőre nagy valószínűséggel PS4-en is viszontláthatjuk az új Samurai Shodown-t!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu