A Microsoft egyesíti erőit: agyő, eredeti Xbox koncepció!

A Microsoft nagyon merész stratégiát kezd el hamarosan megvalósítani! Olyat próbálnak a redmondiak összehozni, amire eddig példát nem nagyon láthattunk. A konzolos hardver ugyebár eddig rögzített volt. Nos, ezt fogják a „zöldek” megcáfolni.

Az Xbox ezentúl egy egyesített konzol/PC hibridként fog működni, így a PC-s és Xbox One platformok egyaránt UWA-kat (Univerzális Windows Applikációkat) fognak futtatni. Ezt nem más jelentette be, mint az Xbox-főnök Phil Spencer. A 2015-ös hír, miszerint az Xbox app a Windows 10-re fog érkezni, tehát már előrejelezte, hogy többnyire egy utat fognak becélozni a konzollal és a PC-vel.

Ez a bejelentés azért is jó, mert így retrospektív módon képes lesz a hibrid platform a korábbi játékokat is gond nélkül futtatni. Például egy 1999-es Quake 3-at ma lazán elindíthatunk egy vadonatúj PC-n, de egy PS1-es Gran Turismo nem megy csak úgy egy PS4-en.

Vajon erre mit fog lépni a Sony? Lemaradhat az Xboxszal szemben több szempontból is a japán cég.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu